Varkenshaas met gemengde groenten en kruidenboter uit de braadzak
2 varkenshaasjes, snufje zwarte peper (versgemalen), 450 g soepgroenten (boeren), 75 g kruidenboter, snufje zout, 1 braadzak
Varkensgebraad met Apfelcorn
1 à 1½ kilo varkensribstuk (met of zonder been naar keuze), 10 plakken spek, 100 g boter, 250 g champignons (kastanje), 1 glas apfelcorn, 1 pot kalfsfond, 2 appels
Varkensfricandeau met katenspek
1 kilo varkensfricandeau, 50 g boter (zachte, gezouten), 3 eetlepels kruiden (verse, fijngehakt), 100 g katenspek, 1½ dl witbier, snufje peper
Varkensfiletrollade met mosterdsaus
750 g varkensfiletrollade (gekruid), ½ selderij (knol, 500 g), 300 g worteltjes, 1 rode paprika, 4 takjes tijm, 4 eetlepels mosterd (grove), 1 eetlepel bloem, 1 dl
Lasagne di mama
3 rundersaucijsjes , 2 sjalotjes , 1 mozzarellakaasje (à 125 g) , 30 g boter , 1 theelepel Italiaanse kruiden , 450 g spinazie (diepvries, deelblokjes) , ½ pakje
Lamszadel met uiencompote
1 lamszadel (ontbeend, opgebonden, ca. 750 g), 500 g uien (zoete) , 50 g abrikozen (gedroogde) , 50 g boter , 100 g spekreepjes (gerookte) , 2 eetlepels rode wijn azijn ,
Satépasteitje
200 g varkensvleesreepjes, snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel suiker, 4 plakjes bladerdeeg, ½ eetlepel ketjap manis, ½ eetlepel sesamzaad, 1 theelepel
Lamsrug met sjalotten-speculaassaus
1 lamsrug (met 8 ribben), 250 g sjalotjes, 1 teentje knoflook, 60 g boter (of margarine), 1 theelepel speculaaskruiden, 1 dl rode wijn, 1½ dl fond, 3 eetlepel crème
Lamsrollade met tapenade
1 teentje knoflook 1 lamsrollade (à 750 g), 60 g zwarte olijven (zonder pit), 1 eetlepel olijfolie, 4 tomaten (klein, zongedroogde), 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels
Lamsrollade met muntgremolata
1 lamsrollade (à 750 g), 1 sjalotje, 1 citroen, 3 takjes peterselie (verse), 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 50 g boter, ½ pot fond (à 280 ml), snufje zout,
Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst
2 lamsracks (á 6 koteletjes), 125 g boter (op kamertemperatuur), 30 g broodkruim, 2 teentjes knoflook (geperst), 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt), 1 eetlepel
Lamskroon met honing en dragon
2 lamsracks (à 7 ribben), 12 kleine sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels dragon (verse), 1 eetlepel honing, 4 eetlepels olijfolie, snufje zeezout, snufje peper