Meer recepten met ander vlees

Bekijk alles

Lamsboutlapjes met balsamicojus

4 lamsboutlappen, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 50 g boter (of margarine), 2 theelepels tijm (verse)

Lamsrollade met tapenade

Lamsrollade met tapenade

1 teentje knoflook 1 lamsrollade (à 750 g), 60 g zwarte olijven (zonder pit), 1 eetlepel olijfolie, 4 tomaten (klein, zongedroogde), 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels

Lamshaas met gember

400 g lamshaasjes, 100 g peultjes, 3 bosuitjes, 1 limoen, 3 cm gemberwortel, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels roerbakolie

Lamszadel met uiencompote

Lamszadel met uiencompote

1 lamszadel (ontbeend, opgebonden, ca. 750 g), 500 g uien (zoete)
, 50 g abrikozen (gedroogde)
, 50 g boter
, 100 g spekreepjes (gerookte)
, 2 eetlepels rode wijn azijn
,

Thaise lamscurry met gekruide rijst

Thaise lamscurry met gekruide rijst

500 g lamsboutlappen
, 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 peperkorrels (zwarte)
, 1 dl yoghurt (volle)
, 1 eetlepel tomatenpuree
, 1 eetlepel currypasta (rode)
, 5 eetlepels

Lamscurry met amandelen

500 g lamspoulet, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 125 g amandelen (blanke), 50 g boter, 2 theelepels kerriepoeder

Pilaf met shoarmavlees en abrikozen

400 g shoarmavlees, 6 bosuitjes, 125 g abrikozen (gedroogde), 50 g pistachenoten (gepeld), 5 eetlepels olijfolie, 300 g rijst (basmati), ½ liter vleesbouillon

Lamskroon met honing en dragon

Lamskroon met honing en dragon

2 lamsracks (à 7 ribben), 12 kleine sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels dragon (verse), 1 eetlepel honing, 4 eetlepels olijfolie, snufje zeezout, snufje peper

Lamsbout met tijm en rozemarijn

1 lamsbout (ca. 1½ kg, met bot), 3 takjes rozemarijn (verse), 5 teentjes knoflook (in plakjes), 3 dl bouillon (groente), 5 sjalotjes (in vieren)

Lamskoteletjes met verse muntsalsa

Lamskoteletjes met verse muntsalsa

12 lamskoteletjes, 1 citroen
, 1 teentje knoflook, 3-4 eetlepels olijfolie (extra vierge), 1 appel (Granny Smith), 4-5 blaadjes munt (verse), ½ theelepel djinten (gemalen