Bereiding
- Rasp de schil van de citroen.
- Pel het sjalotje en snipper dit fijn.
- Hak de muntblaadjes en peterselie heel fijn.
- Maak de muntgremolata: pel de teentjes knoflook, pers ze uit in een kom en roer de citroenrasp, de munt, de peterselie, de peper en de olijfolie erdoor.
- Bestrijk de rollade met de muntgremolata.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Verhit de boter in een braadslede en schroei de rollade hierin op hoog vuur rondom dicht.
- Steek een vleesthermometer in het midden van het vlees en braad de rollade 1-1½ uur in de voorverwarmde oven tot de kerntemperatuur tussen de 65°C en 75°C ligt.
- Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie op een warme schaal rusten.
- Schep het braadvet uit de braadslede over in een pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de vleesfond toe en kook de jus op het vuur in. Breng de jus op smaak met zout en peper.
Tip
Voor een fijne gremolata kunt u de ingrediënten in een smalle hoge mengkom met de staafmixer pureren.
- 6 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
- 1 lamsrollade (à 750 g)
- 1 sjalotje
- 1 citroen
- 3 takjes peterselie (verse)
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 g boter
- ½ pot fond (à 280 ml)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 1 handje verse muntblaadjes
- fijne rasp, braadslede, vleesthermometer en aluminiumfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: