Meer recepten met ander vlees

Bekijk alles

Lamsfilet met muntmarinade

4 lamshaasjes, 2 eetlepels muntsaus (uit een potje, ca. 20 g), 1,2 liter water, 2 bouillonblokjes (kruiden), 2 eetlepels soepgroenten (boeren)

Gegrilde lamskoteletjes met balsamico en oregano

12 lamskoteletjes, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd (grove)

boomstammetjes met appel en creme fraiche

Boomstammetjes met appel en crème fraîche

4 boomstammetjes (á 125 g stuk), snufje peper (versgemalen), 1 dl appelsap, snufje zout, 1 appel (in schijfjes), 50 g boter, ½ dl crème fraîche

Thaise lamscurry met gekruide rijst

Thaise lamscurry met gekruide rijst

500 g lamsboutlappen
, 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 peperkorrels (zwarte)
, 1 dl yoghurt (volle)
, 1 eetlepel tomatenpuree
, 1 eetlepel currypasta (rode)
, 5 eetlepels

Lamscurry met amandelen

500 g lamspoulet, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 125 g amandelen (blanke), 50 g boter, 2 theelepels kerriepoeder

Lamsrug met sjalotten-speculaassaus

Lamsrug met sjalotten-speculaassaus

1 lamsrug (met 8 ribben), 250 g sjalotjes, 1 teentje knoflook, 60 g boter (of margarine), 1 theelepel speculaaskruiden, 1 dl rode wijn, 1½ dl fond, 3 eetlepel crème

Lamsrollade met tapenade

Lamsrollade met tapenade

1 teentje knoflook 1 lamsrollade (à 750 g), 60 g zwarte olijven (zonder pit), 1 eetlepel olijfolie, 4 tomaten (klein, zongedroogde), 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels

Lamsschouderlapjes in karnemelk

Lamsschouderlapjes in karnemelk

2 lamsschouderlappen, 1 teentje knoflook
, 2 theelepels Provençaalse kruiden, ½ theelepel chilipoeder, 1 laurierblaadje, 1 dl karnemelk, 30 g ontbijtspek (plakjes)
, 2

Lamskoteletjes met basilicumcrème

Lamskoteletjes met basilicumcrème

12 lamskoteletjes
, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2½ eetlepel olijfolie, 2 eetlepels rode wijn, ½ eetlepel tijm, 1 dl slagroom, 2 eetlepels halvanaise, 3 eetlepels

Lamsstoofpotje met dronken appeltjes

Lamsstoofpotje met dronken appeltjes

500 g lamsborstlappen, 2 uien, 60 g boter, 2 eetlepels bloem, 3 dl bruin bier (oud bruin), 3 dl bouillon
, 3 eetlepels appelazijn
, 125 g appelstukjes (gedroogde)
, 3