Bij het houden van vee voor de productie van vlees speelt de zorg voor het milieu en het vinden van innovatieve oplossingen.
De veestapel benut natuurlijke grondstoffen. Als dat plantaardige (voer) of fossiele stoffen (energie) betreft, zijn die niet onuitputtelijk. Het houden van dieren en het verwerken tot vlees leggen een druk op het milieu. Willen we generaties na ons dezelfde mogelijkheden bieden, dan moeten milieuvraagstukken onder ogen worden gezien, zoals het zuinig omgaan met energie en water, het beheersen van de Carbon Footprint en dienen slimme oplossingen te worden gevonden. Dat is wat momenteel op brede schaal in de Nederlandse vee- en vleessector gebeurt.
De aandacht voor duurzaamheidsaspecten, zoals het milieu gaat ook gepaard met technische ontwikkelingen, waar Nederland hard aan werkt. Soms zijn dat oplossingen, die ook tot maatschappelijke discussie leiden, zoals de rol van GMO’s, het klonen van dieren of het kweken van vlees. In deze rubriek bespreken we deze onderwerpen.
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: