Eten moet lekker zijn. Als het niet goed smaakt, zal je er niet van genieten en het product niet snel nog eens kopen. En alle zintuigen doen mee. Zo wordt meer genoten als het bord mooi opgemaakt is en de sfeer goed. De smaakervaring wordt geprikkeld door eetlust opwekkende geuren. Zo moet vlees zich kenmerken door z’n natuurlijke, unieke bite.
Uit onderzoek blijkt het willen genieten de belangrijkste bron voor innovatie in ‘food’. In Nederland is er een forse stijging in de markt het aantal producten en concepten, dat inspeelt op het lekker vinden en het willen genieten.
Producenten proberen zoveel mogelijk gezonde én lekkere producten te maken. Bij producten met minder vet is dit soms moeilijk, omdat de romige smaak en het mondgevoel moeten worden gecompenseerd. Producten met minder suiker zijn vaak verrijkt met zoetstoffen om smaak te behouden. De consument lost dit op door enerzijds op gezondheid te letten maar af en toe een ‘lekker moment’ te nemen.
Wat betreft smaak neemt de laatste jaren de voorkeur naar zoet steeds meer toe en die van bitter af. Al blijft smaak natuurlijk grotendeels persoonsgebonden.
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: