Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Noskos
      ma 23 apr

      Aftrap van de Nationale BBQ Weken 2018

      Noskos
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / De thema’s / Concepten & Trends /

Gemak door kant-en-klaar maaltijden en afhaalrestaurants

  • Concepten & Trends
    • Gemak
    • Genieten
    • Gezond
    • Duurzaam
    • Biologisch
    • Streekproduct

Consumenten besteden steeds minder tijd in de keuken, inmiddels is dit in Nederland nog maar een half uurtje. Gemaksproducten, zoals de kant-en-klaar maaltijden en voorbewerkte en verpakte producten zijn dan ook volop te vinden in winkelcentra en supermarkten.

Huishoudens

Vanwege het stijgend aantal eenpersoonshuishoudens verkopen supermarkten meer een-persoons-maaltijden en kant-en-klaarmaaltijden. Deze groep vindt het vaak niet erg leuk om alleen voor zichzelf te koken. Ook zijn er steeds meer tweeverdieners een rol. Deze groep heeft het steeds drukker en wil minder tijd kwijt zijn met koken.

Gezond

Door toenemende aandacht voor gezondheid verkopen retailers steeds meer ‘gezonde’ kant-en-klaar maaltijden, zoals stoommaaltijden met mager vlees en groenten. In de winkels ligt panklaar vlees, dat al is gekruid of gemarineerd en eventueel gepaneerd of voorgegaard. Vlees voor de oven zit in ovenbestendige verpakkingen. Verder zijn er barbecue- en gourmetpakketen (vers of bevroren); alles om de consument van alle (gewenste) gemak te voorzien.

Afhalen

Wie de keuken helemaal niet in wil, kan altijd nog afhalen bij de snackbar, chinees, pizzeria (e.a.) of de maaltijden laten bezorgen. Eén van de online meest bestelde producten is de hamburger (30%), gevolgd door de frikandel (20%). De horeca ondervindt ook een toenemende vraag naar gemak. Hier wordt op ingespeeld met extra service, waarmee bijvoorbeeld fast-casual restaurants zich onderscheiden van fastfood restaurants.

vlees

Overzicht van alle thema's

  • Concepten & Trends
  • Diergezondheid
  • Diervoer
  • Dierenwelzijn
  • Duurzaam Vee & Vlees
  • Slacht & Verwerking
  • Vlees & Gezondheid
  • Milieu & Techniek
vlees

Veelgestelde vragen

  • Worden zeugen in Nederland vastgebonden?
  • Wat zijn dikbilrunderen?
  • Wat is het verschil tussen boerenham en beenham?
  • Hoe krijg je varkensvlees, hamlap en varkenslap zacht gestoofd?
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

di 24 apr

‘Lekker’ voor middelbare scholieren het allerbelangrijkst

Tieners anno 2018 vinden ‘lekker’ het belangrijkste wanneer ze zelf eten kopen. Dat blijkt uit een een groot verkennend onderzoek van Het FoodService Instituut

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative