Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Overig vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Dioxines
      • Eiwittransitie
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / De thema’s / Concepten & Trends /

Gemak door kant-en-klaar maaltijden en afhaalrestaurants

  • Concepten & Trends
    • Biologisch
    • Dubbeldoelkoeien
    • Duurzaam
    • Gemak
    • Genieten
    • Gezond
    • Streekproduct

Consumenten besteden steeds minder tijd in de keuken, inmiddels is dit in Nederland nog maar een half uurtje. Gemaksproducten, zoals de kant-en-klaar maaltijden en voorbewerkte en verpakte producten zijn dan ook volop te vinden in winkelcentra en supermarkten.

Huishoudens

Vanwege het stijgend aantal eenpersoonshuishoudens verkopen supermarkten meer een-persoons-maaltijden en kant-en-klaarmaaltijden. Deze groep vindt het vaak niet erg leuk om alleen voor zichzelf te koken. Ook zijn er steeds meer tweeverdieners een rol. Deze groep heeft het steeds drukker en wil minder tijd kwijt zijn met koken.

Gezond

Door toenemende aandacht voor gezondheid verkopen retailers steeds meer ‘gezonde’ kant-en-klaar maaltijden, zoals stoommaaltijden met mager vlees en groenten. In de winkels ligt panklaar vlees, dat al is gekruid of gemarineerd en eventueel gepaneerd of voorgegaard. Vlees voor de oven zit in ovenbestendige verpakkingen. Verder zijn er barbecue- en gourmetpakketen (vers of bevroren); alles om de consument van alle (gewenste) gemak te voorzien.

Afhalen

Wie de keuken helemaal niet in wil, kan altijd nog afhalen bij de snackbar, chinees, pizzeria (e.a.) of de maaltijden laten bezorgen. Eén van de online meest bestelde producten is de hamburger (30%), gevolgd door de frikandel (20%). De horeca ondervindt ook een toenemende vraag naar gemak. Hier wordt op ingespeeld met extra service, waarmee bijvoorbeeld fast-casual restaurants zich onderscheiden van fastfood restaurants.

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.
Nieuwsbrief

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen? Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

vlees

Veelgestelde vragen

  • Waarom blijven jonge kalveren niet langer bij hun moeder?
  • Waarom doet mijn oma altijd een scheutje azijn en een tomaat bij haar draadjesvlees als ze het gaat stoven?
  • Is vis vlees?
  • Waarom produceren we veel varkensvlees in Nederland?
Vragen over vlees

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid