Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Overig vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Dioxines
      • Eiwittransitie
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / De thema’s / Concepten & Trends /

Duurzaam vlees

  • Concepten & Trends
    • Biologisch
    • Dubbeldoelkoeien
    • Duurzaam
    • Gemak
    • Genieten
    • Gezond
    • Streekproduct

Een trend in de vleesconsumptie is de aandacht voor ‘duurzaam’. Door de groeiende wereldbevolking is er  meer vraag naar vlees. Dit leidt tot een gedeelde zorg over de natuurlijke grondstoffen.

People. Planet. Profit

Ondernemingen hebben steeds meer aandacht voor het duurzaam produceren van vlees, gebaseerd op principes rond ‘people, planet & profit’. Door efficiënter en intensiever te werken wordt het milieu en de leefomgeving van mensen gespaard tegen dalende kosten.

Marktconcepten

De vleesconsumptie kun je verdelen in regulier vlees, biologisch vlees en daartussen een segment met specifieke marktconcepten met extra aandacht voor milieu en dierenwelzijn, zoals de producten met het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Zo’n 40% van de consumenten zegt duurzame producten belangrijk te vinden. Veel mensen vinden echter het zoeken te veel tijd kosten of ze zien geen verschillen. Een hogere prijs vormt vaak een drempel. Circa 17% van de Nederlanders zegt duurzaam te eten, maar een kwart (helemaal) niet.

Dierenwelzijn

Vleesproducenten houden rekening met dierenwelzijn. Producten worden ‘diervriendelijker’ genoemd als er tijdens duidelijk meer aandacht aan is besteed, met meer leefruimte, meer daglicht, groepshuisvesting en/of afleidingsmaterialen.

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.
Nieuwsbrief

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen? Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

vlees

Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen lamsfilet en lamshaas?
  • Hoelang duurt verteren van vlees?
  • Wat is het verschil tussen ritueel slachten en normaal slachten?
  • Is lamslende hetzelfde als lamszadel?
Vragen over vlees

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid