A. Eetpatroon

Vlees bevat een (zeer) hoge voedingswaarde, zit vol met essentiële bouwstoffen, en past in een gezond, gematigd en gevarieerd eet- en leefpatroon, met ook voldoende beweging. Er is – onder Lees verder

B. Voedingsstoffen

De voedingswaarde van vlees is hoogwaardig en uniek. Vlees is een bron van essentiële bouwstoffen, waaronder hoogwaardige eiwitten en veel vitaminen, waaronder in het bijzonder vitamine B12, dat Lees verder

C. Discussie

Er zijn veel opvattingen én misvattingen over (rood) vlees, die van invloed kunnen zijn op het maken van verstandige, rationele voedselkeuzes. We laten een aantal de revue passeren: 1. Meer Lees verder

D. Literatuur

Onderstaand een overzicht van de bronnen en literatuur die ten grondslag liggen aan de content van deze rubriek Vlees & Gezondheid. 1. Lebacq T. Vlees, vis, eieren en vervangproducten. In: Bel S, Lees verder