Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Noskos
      ma 23 apr

      Aftrap van de Nationale BBQ Weken 2018

      Noskos
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / De thema’s /

Vlees & Gezondheid

  • Vlees & Gezondheid
    • Antibiotica
    • Darmkanker
    • E.coli
    • Hart- en vaatziekten
    • Hormonen
    • Listeria
    • MRSA
    • Overgewicht
    • Salmonella
    • Zout

Consumenten vinden gezondheid een steeds belangrijk aspect als ze vlees kopen en nuttigen. Die trend hinkt op twee gedachten. Is het vlees gezond in de (offensieve) betekenis van voedzaam, zodat ik en/of mijn gezin veel goede bouwstoffen binnen krijgen. Aan de andere kant speelt de (defensieve) zorg of het product veilig is en dat je er dus ook niet ziek van wordt en letterlijk gezond blijft.

In dit thema Vlees & Gezondheid brengen we een reeks onderwerpen bij elkaar, die met name met de (zorg voor de) veiligheid van het product te maken kunnen hebben en waarin we helderheid brengen.

Antibiotica

Nederlands vlees bevat geen antibiotica. Het gebruik van antibiotica van vleesvee is bij wet geregeld. Lees verder

Darmkanker

Kanker is een verzamelnaam voor veel ziektes waarbij cellen zich vermenigvuldigen en schade aanrichten in het lichaam. Lees verder

E.coli

E.coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Daar beschermt hij tegen andere schadelijke bacteriën. Lees verder

E-nummers

Vlees is een natuurlijk, vers product en bevat in de regel weinig E-nummers. Het E-nummer maakt duidelijk, dat de EU de betreffende stof op grond van wetenschappelijk onderzoek (EFSA) heeft Lees verder

Hart- en vaatziekten

Hart en vaatziekten zijn aandoeningen aan het hart of het bloedvatenstelsel. Er zijn veel oorzaken. Naast erfelijke factoren en leeftijd spelen levensstijl en voeding een rol. Lees verder

Hormonen

Hormonen zijn natuurlijke stoffen die in alle levende organismen (mensen, dieren, planten) voorkomen. Het zijn regelaars die zorgen dat processen in het lichaam correct verlopen. Lees verder

Listeria

Listeria is de naam van een groep bacteriën die overal voorkomt in het milieu, zoals in het water en de bodem. Lees verder

MRSA

MRSA is een multiresistente bacterie die bij mensen infecties kan veroorzaken en moeilijk te behandelen is. Lees verder

Overgewicht

Overgewicht is een maatschappelijk issue. Het ontstaat in de regel door een verkeerd eet- en leefpatroon. Lees verder

Salmonella

De meeste voedselinfecties komen door een besmetting met salmonella. Ziekteverschijnselen door een Salmonellabesmetting zijn diarree en koorts. Lees verder

Vetten

Vetten in vlees zijn belangrijk als energiebron, maar ook voor de opname van vitamines. Teveel van iets is zelden goed, dus ook niet van vetten. Lees verder

Voedselveiligheid

Vlees dient veilig te zijn voor consumptie. Het nuttigen ervan mag geen nadelig effect hebben op de gezondheid. Integendeel, het consumeren van vlees past in een verantwoord en gezond Lees verder

Zout

Vers vlees is van nature niet erg zout. Zout of andere natriumhoudende smaakstoffen voegt de consument er bij het bakken en braden of aan tafel aan toe. Lees verder

vlees

Overzicht van alle thema's

  • Concepten & Trends
  • Diergezondheid
  • Diervoer
  • Dierenwelzijn
  • Duurzaam Vee & Vlees
  • Slacht & Verwerking
  • Vlees & Gezondheid
  • Milieu & Techniek
vlees

Veelgestelde vragen

  • Waarom kennen we wel de rundervink, maar wordt het ‘vinkenstuk’ niet als zodanig verkocht?
  • Hoelang kan je een ontdooide gepaneerde schnitzel in de koelkast bewaren?
  • Bestaat er ook ribeye van varkens?
  • Klopt het dat kalfsvlees nooit rood gegeten mag worden, maar alleen rosé (medium) of doorbakken?
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

di 24 apr

‘Lekker’ voor middelbare scholieren het allerbelangrijkst

Tieners anno 2018 vinden ‘lekker’ het belangrijkste wanneer ze zelf eten kopen. Dat blijkt uit een een groot verkennend onderzoek van Het FoodService Instituut

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative