Antibiotica

Nederlands vlees bevat geen antibiotica. Het gebruik van antibiotica van vleesvee is bij wet geregeld. Lees verder

Bewerkt vlees

Rood vlees is er als vers en als bewerkt vlees, dat laatste met name als vleeswaren. Het bevat veel bouwstoffen en heeft en hoge voedingswaarde. Bewerkt vlees is vlees dat een verandering Lees verder

Darmkanker

Kanker is een verzamelnaam voor veel ziektes waarbij cellen zich vermenigvuldigen en schade aanrichten in het lichaam. Lees verder

Diabetes

Diabetes (type 2) oftewel suikerziekte is één van de meest voorkomende ‘welvaartsziekten’.Op deze pagina beschrijven wij het vraagstuk en de gangbare eet- en leef-adviezen op basis van het Lees verder

E.coli

E.coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Daar beschermt hij tegen andere schadelijke bacteriën. Lees verder

E-nummers

Vlees is een natuurlijk, vers product en bevat in de regel weinig E-nummers. Het E-nummer maakt duidelijk, dat de EU de betreffende stof op grond van wetenschappelijk onderzoek (EFSA) heeft Lees verder

Hart- en vaatziekten

Hart en vaatziekten zijn aandoeningen aan het hart of het bloedvatenstelsel. Er zijn veel oorzaken. Naast erfelijke factoren en leeftijd spelen levensstijl en voeding een rol. Lees verder

Hormonen

Hormonen zijn natuurlijke stoffen die in alle levende organismen (mensen, dieren, planten) voorkomen. Het zijn regelaars die zorgen dat processen in het lichaam correct verlopen. Lees verder

Listeria

Listeria is de naam van een groep bacteriën die overal voorkomt in het milieu, zoals in het water en de bodem. Lees verder

MRSA

MRSA is een multiresistente bacterie die bij mensen infecties kan veroorzaken en moeilijk te behandelen is. Lees verder

Overgewicht

Overgewicht is een maatschappelijk issue. Het ontstaat in de regel door een verkeerd eet- en leefpatroon. Lees verder

Salmonella

De meeste voedselinfecties komen door een besmetting met salmonella. Ziekteverschijnselen door een Salmonellabesmetting zijn diarree en koorts. Lees verder

Toxoplasmose

Toxoplasmose (gondii) is een parasiet, die toxoplasmose kan veroorzaken. Voor zwangere vrouwen is er een extra risico vanwege mogelijke schade aan het ongeboren kind. Om problemen te voorkomen is Lees verder

Vetten

Vetten in vlees zijn belangrijk als energiebron, maar ook voor de opname van vitamines. Teveel van iets is zelden goed, dus ook niet van vetten. Lees verder

Veiligheid

Vlees dient veilig te zijn voor consumptie. Het nuttigen ervan mag geen nadelig effect hebben op de gezondheid. Integendeel, het consumeren van vlees past in een verantwoord en gezond Lees verder

Zout

Vers vlees is van nature niet erg zout. Zout of andere natriumhoudende smaakstoffen voegt de consument er bij het bakken en braden of aan tafel aan toe. Lees verder