Het thema gezondheid wordt steeds belangrijker in relatie tot vlees.
Die trend hinkt op twee gedachten. Is het vlees ‘gezond’ in de (meer offensieve) betekenis van voedzaam, zodat ik (en/of mijn gezin) goede bouwstoffen binnen krijg en er wellicht vitaler van wordt ?
Informatie op basis van literatuur onderzoek voor dit voedingstechnische deel leest je in onze rubriek Vlees & Voeding.
Daarnaast speelt de (meer defensieve) zorg of het product wel veilig is, dat je er dus niet ziek van wordt, vrij is van vreemde smetten, er zogezegd iets van zou kunnen ‘oplopen’.
Dat overlapt elkaar uiteraard. In deze rubriek gaat het (1) over onderwerpen, die vooral met de (zorg voor de) ‘voedselveiligheid’ rond rood vlees te maken kunnen hebben, zoals antibiotica, e-coli, hormonen, salmonella e.a.
Voor een vollediger beeld vind je hier (2) ook de voedingstechnische issues, zoals de ‘welvaartszieken‘, maar ook kwesties als ‘vetten‘ en ‘zout‘.
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: