Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Noskos
      ma 23 apr

      Aftrap van de Nationale BBQ Weken 2018

      Noskos
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / In de keuken /

Volledig overzicht van kooktechnieken voor vlees

  • Kooktechnieken
    • Bakken
    • Bakkerellen
    • Braden
    • Fonduen
    • Frituren
    • Grillen
    • Gourmetten
    • In de oven
    • Koken
    • Roerbakken
    • Roosteren
    • Steengrillen
    • Smoren
    • Stomen
    • Stoven

Met vlees kan je heel veel kanten op. Je kan vlees bakken, braden of grillen, maar ook stomen, smoren en stoven. Sommige kooktechnieken zijn misschien nieuw voor je, andere ken je al. We leggen ze graag aan je uit, compleet met de fijne kneepjes van het vak.
Kom je in recepten meer termen tegen die je niet kent, zoals sauteren, flamberen, larderen en trancheren? Bekijk onze pagina kooktermen.

Een mooie kooktechniek is slow cooking. Daarbij neem je de tijd om écht lekker eten te maken. Rustig koken, uitgebreid eten en vooral: genieten.

Heb je over een kooktechniek nog een vraag? Kijk dan even op onze pagina veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ‘m ons via het formulier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Wij kunnen de rubriek dan uitbreiden en nóg informatiever maken!

Bakken

Bakken is het in een open pan op een hoog vuur bruin en helemaal of gedeeltelijk gaar maken van vlees. Maak hiervoor eerst de boter of olie goed heet. Lees verder

Bakkerellen

Bakkerellen is het in een open pan op een hoog vuur helemaal of gedeeltelijk gaar maken van vlees. Wrijf hiervoor het vlees eerst in met olie. Gebruik verder geen vet. Een magere/slanke manier Lees verder

Braden

Braden is het geheel of gedeeltelijk op een matig vuur gaar laten worden van vlees in hete boter of olie in een gedeeltelijk open of gesloten pan of oven, nadat het is aangebraden en er iets Lees verder

Fonduen

Het fonduen is het bereiden van kleine vleesgerechtjes aan een lange metalen prikker (vorkje) in een speciaal pannetje met hete olie of bouillon. Lees verder

Frituren

Frituren is het bruin en gaar laten worden in een grote hoeveelheid hete olie of ander vet (100%) bij een temperatuur van 150˚- 190˚C. Lees verder

Grillen

Grillen is eigenlijk hetzelfde als roosteren: je maakt je vlees gaar en bruin, onder of op een grill of barbecue. Voordelen: het smaakt extra lekker en je gebruikt weinig tot geen vet! Lees verder

Gourmetten

Een zeer populaire manier om met familie of vrienden te tafelen is het gourmetten. Een (elektronisch) gourmetstel bestaat doorgaans uit één of twee bakplaten waarop vlees of andere gerechtjes Lees verder

In de oven

De oven wordt bij verschillende bereidingstechnieken gebruikt: bij het bereiden in de braadzak, maar ook bij het braden van grote stukken vlees, zoals rollade of rosbief wordt het vlees verder Lees verder

Koken

Koken is het gaar maken van voedingsmiddelen in een kokende, niet vette vloeistof, bij een temperatuur van 100˚C. Koken van vlees is het garen in water, dat op smaak wordt gebracht met Lees verder

Roerbakken

Roerbakken is het in een kleine hoeveelheid vet op een zeer hoog vuur al omscheppend bakken van vlees of groente (of iets anders). Lees verder

Roosteren

Roosteren is hetzelfde als grillen. Bij roosteren wordt geen extra vet gebruikt. Roosteren is het bruin en gaar maken van gerechten met gebruik van weinig extra vet, onder of op een grill of barbecue. Lees verder

Steengrillen

Naast fonduen en gourmetten is steengrillen een derde gezellige mogelijkheid om te doen met vrienden of familie. De steengrill is een stenen plaat, vaak van graniet, die je op het fornuis of in Lees verder

Smoren

Smoren is het eerst aanbraden van vlees, waarna het in het eigen vocht of na toevoeging van een beetje water, bouillon of wijn verder gaart in een gesloten pan. Smoren is vooral geschikt voor Lees verder

Stomen

Stomen is het garen van voedingsmiddelen in een stoommandje boven stoom. Stomen doe je met een elektrische stoomkoker of op het fornuis. Lees verder

Stoven

Stoven is het garen van vlees in een gesloten pan, nadat het is dichtgeschroeid op een laag tot matig vuur met een mengsel van groenten en kruiden en een geurige vloeistof (bouillon, wijn, cider Lees verder

vlees

Overzicht van alle thema's

  • Concepten & Trends
  • Diergezondheid
  • Diervoer
  • Dierenwelzijn
  • Duurzaam Vee & Vlees
  • Slacht & Verwerking
  • Vlees & Gezondheid
  • Milieu & Techniek
vlees

Veelgestelde vragen

  • Waarom lopen de meeste Nederlandse varkens niet buiten?
  • Zit er verschil in de eiwitsamenstelling van verschillende vleessoorten?
  • Kan je aan de kleur van het vlees de hoeveelheid eiwit zien?
  • Is biologisch vlees gezonder dan niet biologisch vlees?
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

di 24 apr

‘Lekker’ voor middelbare scholieren het allerbelangrijkst

Tieners anno 2018 vinden ‘lekker’ het belangrijkste wanneer ze zelf eten kopen. Dat blijkt uit een een groot verkennend onderzoek van Het FoodService Instituut

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative