Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / In de keuken / Kooktechnieken /

Gourmetten met vlees

Gourmetten doen we al sinds de jaren tachtig, maar het is nog altijd populair. Kinderen vinden het supergezellig. Iedereen z’n eigen pannetje, een tafel vol vlees, vis en groente en bakken maar! Een gourmetstel bestaat uit één of twee bakplaten waarop iedereen z’n hapjes bereidt. Vleesgerechtjes kun je het best bovenop bereiden. Voeg naar smaak kruiden toe. Gourmetten is gezellig en het met zijn allen kokkerellen is steevast een van de populairste activiteiten voor kerst. 

Top 5 lekkerste gourmet vlees

Hamburgertjes

Een klassieker voor bij het gourmetten, zeker ook voor kinderen. Zorg ook voor kleine broodjes, sla, tomaten, kaas en andere ingrediënten en iedereen aan tafel kan zijn eigen hamburgertje bouwen. 

Biefstuk

Snel klaar in het pannetje als je hem medium of medium-rare wilt hebben. Maar ook als iemand hem well done wilt. Biefstuk is het ideale vlees om je gourmette wat extra’s mee te geven. 

Varkenshaas

De varkenshaas is heerlijk mals vlees en daardoor ideaal voor gourmette. Het bakt relatief snel gaar en is lekker met verschillende sausjes. 

Slavinkjes

Slavinkjes met spek omwikkeld zijn ideaal voor de gourmette. Het gebakken spek geeft de slavink een lekker krokant korstje. 

Varkensoester

Varkensoester is een van de malste stukje vlees van het varken. Heerlijk om zelf te bakken met gourmette en daarna te dippen in een van de sauzen. 

Wat voor vlees bij gourmetten?

Er is natuurlijk veel meer dan de top 5

Varkensvlees: varkensfiletlap, varkensfricandeau, varkenshaas, hamlap, varkensgehakt, slavink, varkensoester, varkensschnitzel, varkenslever
Rundvlees: biefstuk, kogelbiefstuk, entrecote, ossenhaas, tournedos, rundergehakt, tartaar
Kalfsvlees: kalfsfricandeau, kalfslap, kalfsoester, kalfsgehakt, kalfsschnitzel, kalfshaas, kalfslever
Lamsvlees: lamskotelet, lamsvleesshoarma, lamsgehakt, lamsboutlap
Vleeswaren: ham, casselerrib, spekjes, boterhamworst, gebraden gehakt, cocktailworstjes

Je kunt kant-en-klare pakketten kopen, maar natuurlijk ook je eigen favoriete vleessoorten kopen. Snijd dan het vlees in kleine lapjes van ca. 40 gram. Maak van gehakt en tartaar platte hamburgertjes.

De 10 ultieme gourmet en steengrill tips

Lekker met:

  • stukjes ui
  • courgette
  • aubergine
  • paprika
  • champignons
  • tomaat
  • kruidenboter
  • stokbrood
  • gepofte aardappels
  • losgeklopt ei
  • diverse salades en sausjes

Tips voor gourmetten met kinderen

Niet alle kinderen zijn even geduldig. Daarom zijn vleeswaren zo slim; die hoeven niet te garen maar alleen maar warm te worden in het pannetje. Ook leuk: laat kinderen een eitje bakken of vierkante pannenkoekjes.

Luxe gourmetten

Je hebt gourmetten én gourmetten. De ingrediënten voor je gourmet zetten de toon. Zet je stukjes kippen- en varkensvlees op tafel of pak je uit met mooie stukjes vlees? Zeker als je met kerst wilt uitpakken en  in luxe wilt gourmette is mooi vlees op zijn plaats. Denk aan heerlijk malse ossenhaas, entrecote, kalfsoester en lamskoteletjes. Dat gourmette toch net even anders. Zeker als je dit verrijkt met zelfgemaakte marinades en sauzen. Check hiervoor vooral ook onze gourmet recepten hieronder! 

Bekijk de recepten voor gourmet

 

 

  • Kooktechnieken
    • Airfryer
    • Bakken
    • Bakkerellen
    • Barbecueën
    • Braadzak
    • Braden
    • Braiseren (smoren)
    • Caveman
    • Direct garing bbq
    • En papilotte
    • Fonduen
    • Frituren
    • Gourmetten
    • Grillen
    • Indirect garing bbq
    • Koken
    • Low & Slow
    • Pocheren
    • Pruttelen
    • Roerbakken
    • Roken (koud/warm)
    • Roosteren
    • Sauteren
    • Slow cooking
    • Smoren
    • Sous vide
    • Steengrillen
    • Stomen
    • Stoven
    • Sudderen
    • Tajine
    • Uit de oven

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.
Nieuwsbrief

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen? Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

vlees

Veelgestelde vragen

  • Hoe maak je jus zonder vlees?
  • Van welk deel van het rund komt de rollade en hoe lang moet deze in de oven of de pan?
  • Kan biologisch rundergehakt binnen de termijn van de houdbaarheidsdatum al verkleuren?
  • Welk deel van het lam is het fijnste vlees?
Vragen over vlees

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}