Bij de slacht

Het slachten van kalveren is aan EU regels gebonden om een zo hoog mogelijk dierenwelzijn te behouden. Medewerkers krijgen een training in het goed omgaan met de kalveren en het zorgvuldig slachten. Lees verder

De Nederlandse kalverhouderij

De melkveehouderij en de kalverhouderij zijn verbonden. Een koe geeft pas melk als ze gekalft heeft. De vrouwelijke en een aantal mannelijke kalveren blijven op het melkveebedrijf. Lees verder

Naar de winkel

Het is belangrijk te laten weten waar kalfsvlees vandaan komt. Elk kalf heeft een identificatie & registratienummer. De kalverhouder registreert alle ontwikkelingen. Lees verder

Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel is een klassiek kalfsvleesgerecht, als het goed is, en het moet zo goed zijn bereid dat je erop kan zitten zonder dat het vetvlekken geeft. Lees verder

Kalfsvlees Klassiekers

De Italiaanse keuken heeft een prachtige traditie in het smaakvol bereiden van mooi kalfsvlees: drie grote tenoren zijn Ossobuco, Saltimbocca en Vitello Tonnato. Lees verder

Zwezerik

Een typische kalfsvleesspecialiteit is zwezerik. De zwezerik is een klier, die een belangrijke rol speelt bij de groei (en het afweersysteem) van het kalf. Lees verder

Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

1 kalfsrollade (doorregen à 750 g), 2 grote uien, 1 liter bouillon, ¼ liter witte wijn (droge), 2 theelepels dragon (gedroogde), 1 eetlepel olijfolie, 1½ eetlepel mosterd

Kalfstong met kappertjestapenade

Kalfstong met kappertjestapenade

1 kalfstong (zonder keelstuk), 1 ui (gesnipperd), 1 stukje foelie, ½ bosje Italiaanse kruiden (verse), 2 dl droge sherry (medium), ½ citroen, 4 eetlepels kappertjes, 6

Kalfskroketjes

400 g kalfspoulet, 1 liter bouillon (kalfs), 70 g boter (of margarine), 80 g bloem, 1 dl slagroom, 3 eieren (L), 3 eetlepel peterselie (fijngehakt), bloem, paneermeel,

gegrild kalfsribstuk

Gegrild kalfsribstuk

Grote delen, zoals dit kalfsribstuk, zijn eigenlijk veel makkelijker te bereiden dan wanneer het vlees geportioneerd is. Door de kerntemperatuur te meten heb je een veel

Bouillon van kalfsstaart met witlof, ham en roquefort

kalfsstaartstuk (1.00 kilo), water (2.00 liter), ui (1.00 middelgrote), worteltjes (2.00), prei (0.50 kleine), witte peper (6.00), laurierblaadje (1.00), tijm (2.00

Roergebakken kalfsvlees met gekneusde peperkorrels en taugé, Chinese kool en gember

• 250 g kalfsschnitzel (ongepaneerd), 50 g taugé, 3 eetlepels sojasaus, 400 g Chinese kool, 2 eetlepels gembersiroop, 4 eetlepels zonnebloem olie, 1 eetlepel peperkorrels

Kalfstagine met pruimen

Kalfstagine met pruimen

500 g kalfslappen, 500 g uien, 2 teentjes knoflook, 1 zakje saffraan (envelopje), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel kaneel,

Kalfsoester met appel en rozemarijn

Kalfsoester met appel en rozemarijn

4 kalfsoesters, 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, 2 appels (stevige), 2 theelepels rozemarijn (verse), 8 plakjes ontbijtspek, snufje zout en een snufje peper (versgemalen)

Zuurkool met gebakken saucijsjes

4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl

Kalfsrollade met rösti

Rollade braden Laat de kalfsrollade op kamertemperatuur komen. Braad rondom aan in boter, voeg ui toe en fruit even aan. Blus af met kalfsfond. Braad met de deksel schuin