De kalverhouder

De melkveehouderij en de kalverhouderij zijn verbonden. Een koe geeft pas melk als ze gekalft heeft. De vrouwelijke en een aantal mannelijke kalveren blijven op het melkveebedrijf. Lees verder

Bij de slacht

Het slachten van kalveren is aan EU regels gebonden om een zo hoog mogelijk dierenwelzijn te behouden. Medewerkers krijgen een training in het goed omgaan met de kalveren en het zorgvuldig slachten. Lees verder

Naar de winkel

Het is belangrijk te laten weten waar kalfsvlees vandaan komt. Elk kalf heeft een identificatie & registratienummer. De kalverhouder registreert alle ontwikkelingen. Lees verder

Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel is een klassiek kalfsvleesgerecht, als het goed is, en het moet zo goed zijn bereid dat je erop kan zitten zonder dat het vetvlekken geeft. Lees verder

Kalfsvlees Klassiekers

De Italiaanse keuken heeft een prachtige traditie in het smaakvol bereiden van mooi kalfsvlees: drie grote tenoren zijn Ossobuco, Saltimbocca en Vitello Tonnato. Lees verder

Zwezerik

Een typische kalfsvleesspecialiteit is zwezerik. De zwezerik is een klier, die een belangrijke rol speelt bij de groei (en het afweersysteem) van het kalf. Lees verder

Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles

Huisgemaakte kalfsbitterballen

Stap 1: Kalfspoulet garen (2 uur + 2 uur wachttijd) Doe de kalfspoulet in de kalfsbouilon en laat dit 1.5 tot 2 uren zachtjes pruttelen tot het lekker zacht is. Laat het

Doorregen kalfslappen met citroengras en gember

1 eetlepel olijfolie, 800 g kalfslappen (of kalfslappen), 1 middelgrote ui (Fijngesneden), 1 stukje gember (Grof gesneden), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 stengels

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

2 plakjes rauwe ham, 500 g kalfsgehakt, 150 g roomkaas, 2 eieren, 1 zakje gehaktkruiden, olie (om te frituren, zonnebloemolie of arachideolie), paneermeel, 2 el

Kalfsfricandeau met tonijnsaus

750 g kalfsfricandeau (aan 1 stuk), 2 theelepel tijm, 250 g soepgroenten, 150 g mayonaise, 1 blikje tonijn op olijfolie (à 185 g

Thaise gehaktballen met kokossaus

250 g kalfsgehakt, 2 eetlepels geklutst ei
, 1½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus of neem sojasaus)
, ½ kleine limoen
, ½ theelepel sesamolie
, 1½ eetlepel Red Curry

Kalfstong met rode portsaus

Verhit wat olijfolie in een hoge pan en fruit alle groente even een minuut of vijf. Doe dan de kruiden erbij en roer nog even door. Leg vervolgens de kalfstong op de

Cote de veau maitre d’hotel

4 kalfskoteletten, 100 g boter, 1 ui (gesnipperd), 1 eetlepel groene kruiden, citroensap, worcestersaus, olijfolie, zout en peper uit de molen

Sous vide kalfsrib-eye met salie

Maak de kalfsjus door deze met de salie kort te laten pruttelen. Gaar de rib-eye sous vide minimaal 2 uur op de gewenste kerntemperatuur. Verhit een grillpan op hoge

Roergebakken kalfsvlees met gekneusde peperkorrels en taugé, Chinese kool en gember

• 250 g kalfsschnitzel (ongepaneerd), 50 g taugé, 3 eetlepels sojasaus, 400 g Chinese kool, 2 eetlepels gembersiroop, 4 eetlepels zonnebloem olie, 1 eetlepel peperkorrels

Kalfsborst gevuld met appelgehakt

750 g kalfsborst, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 60 g boter (of margarine), ½ kleine appel, 200 g kalfsgehakt, 15 g broodkruim (vers, wit)