Bereiding
- Spoel de zuurkool in een zeef onder de kraan en laat deze uitlekken.
- Smelt 30 g boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes op zacht vuur. Voeg de zuurkool, appel, rozijnen, karwijzaad, laurierblad en wijn toe, breng de zuurkool aan de kook en laat deze op zacht vuur ca. 20-25 minuten zachtjes stoven.
- Laat ondertussen de saucijsjes 5 minuten in heet water wellen en dep het vlees droog.
- Verhit 50 g boter in de pan en bak de saucijsjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Breng de zuurkool op smaak met peper.
Lekker met aardappelpuree.
Tip
Het is altijd beter is om saucijzen (verse worst) zachtjes te lagen garen in verband met het openbarsten. Als ze dan bijna gaar zijn, hittebron opvoeren zodat de worstjes ook kunnen kleuren.
Wist u dat…
Worstjes zijn er in vele smaken en maten: Chipolata (runder-, kalf-, varkens-, lamsworstjes). Bereiding: bestrijk de worstjes met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden. Verse worstjes (runder-, varken-, kalfworstjes) lijken op dunne saucijsjes. Bereiding: leg de worstjes 15 minuten in een laag bijna kokend water. Dep ze droog, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
4 saucijsjes
1 zak zuurkool (à 500 g)
80 g boter
2 sjalotjes (fijngehakt)
1 appel (in blokjes)
2 eetlepels rozijnen
1 theelepel karwijzaad
1 laurierblad
3 dl witte wijn (Riesling)
peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: