
Bereiding
- Schenkels eventueel insnijden.
- In matig warme pan, in olijfolie en roomboter om en om bruin braden.
- Uit de pan halen en laten rusten.
- In dezelfde pan, ui, knoflook en bleekselderij aanfruiten.
- Tomaten puree toevoegen en nog even door fruiten.
- Afblussen met rode wijn en groenten bouillon. Tomaatblokjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
- De schenkels in de saus leggen en in ca 2,5 uur op laag vuur gaar stoven.
Gremolata bereiden
De ingrediënten mengen en verdelen over de ossobucco’s
Serveren met papardelle en gegrillde courgettes
4 personen
165 minuten
Ingrediënten
4 kalfsschenkels
70 gr olijfolie
30 gr boter
150 gr ui blokjes 1 cm
2 teentjes knoflook gehakt
120 gr bleekselderij blokjes 1 cm
55 gr tomaten puree
800 gr tomaten blokjes
50 gram verse Italiaanse kruiden, plukken en fijn snijden
5 dl rode wijn
3 dl groenten bouillon
Zout en peper
Voor de gremolata
Geraspte schil van 1 citroen
20 gr peterselie gehakt
1 teentje knoflook gehakt
Kalfsschenkel
Schenkel is het onderste deel van de bovenpoten en bestaat uit vlees en merg.
