Bereiding
- Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Doe de peperkorrels in een plastic zakje en kneus ze door er met een deegroller of fles overheen te rollen.
- Hak de gemberbolletjes in stukjes.
- Snijd de kool in reepjes van 1½ cm breedte.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Was de taugé.
- Verhit de olie in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin, als de olie goed heet is, de reepjes vlees met de gekneusde peperkorrels 3 minuten op hoog vuur.
- Voeg de paprika en kool toe en roerbak deze 3 minuten eveneens op hoog vuur.
- Schep de gember, taugé en maïskolfjes erdoor.
- Roer van het aardappelzetmeel, de sojasaus en gembersiroop snel een glad papje en roer dit door het gerecht. Laat het gerecht nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
Lekker met gekookte witte rijst.
- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 250 g kalfsschnitzel (ongepaneerd)
- 50 g taugé
- 3 eetlepels sojasaus
- 400 g Chinese kool
- 2 eetlepels gembersiroop
- 4 eetlepels zonnebloem olie
- 1 eetlepel peperkorrels (zwarte)
- 2 bolletjes gember
- 1 eetlepel aardappelmeel
- ½ rode paprika
- 10 baby-maïskolfjes (blik)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: