Bereiding
Het kalfsvlees voor deze salade (heel malse en magere achtermuis) is vooraf aangebraden en gegaard tot een kerntemperatuur van 58 graden. Garen kan in een pan met deksel erop, of in de oven. Als het vlees voldoende gegaard is (of bijna) kunnen we aan het bereiden van de salade beginnen.
- Begin met het beetgaar koken (of blancheren) van de sperzieboontjes .
- Fruit de knoflook en de sugarsnaps aan in een bakpan.
- Voeg de asperges en beide soorten boontjes toevoegen.
- Even wokken en daarna Harissa toevoegen.
- Voeg de reepjes vlees toe.
- Taugé erbij en de sesamolie erover heen gieten.
- Afsmaken met fijn gesneden munt en peterselie.
- Peper uit de molen er over.
Bord opmaken
Alle ingrediënten luchtig mengen en op midden van bord of schaal serveren. Strooi er een beetje geroosterde sesamzaad overheen.
Kalfsmuis, wat is dat?
Kalfsmuis (vakterm) is een gedeelte uit de ‘platte bil’. Hier kan kalfsrosbief van worden gemaakt, maar ook schnitzel of fricandeau.
- 1 persoon
- 15 minuten
Ingrediënten
100 gr. kalfsmuis (in reepjes en gegaard)
30 gr. aspergetips
30 gr. sojaboontjes(edamame)
30 gr. Sugarsnaps
30gr. spercieboontjes
30 gr. taugé
20 gr. avocado
1 gr. rode peper
1 eetlepel Harissa
1 eetlepel sesamolie (geroosterde)
1 theelepel verse munt
1 theelepel verse peterselie
½ theelepel sesamzaad
Peper uit de molen
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: