Bereiding
- Pocheer de kalfspoulet in de bouillon in 60 minuten gaar.
- Giet het vlees af, bewaar de bouillon en laat de poulet afkoelen.
- Smelt de boter en roer er in één keer de bloem door.
- Roer er beetje bij beetje circa ½ liter van de koude bouillon door tot een dikke ragout ontstaat.
- Voeg de slagroom toe. Roer er van het vuur af 1 ei en de peterselie door.
- Snijd het kalfsvlees nog fijner en meng het door de ragout.
- Laat alles opstijven.
- Vorm van de ragout 18 gelijke rolletjes.
- Paneer deze. Rol ze eerst door de bloem, dan door een losgeklopt ei en tenslotte door de paneermeel.
- Bereiding:
Frituur de kalfskroketjes in hete frituurolie (180°C) gedurende 5 minuten en maximaal 6 tegelijk.
Lekker met frites, of als borrelgarnituur.
Wist u dat…
U een heerlijke bouillon kunt maken door kalfspoulet te garen in een half deel water en een half deel witte wijn?
- 4 personen
- 120 minuten
Ingrediënten
400 g kalfspoulet
1 liter bouillon (kalfs)
70 g boter (of margarine)
80 g bloem
1 dl slagroom
3 eieren (L)
3 eetlepel peterselie (fijngehakt)
bloem
paneermeel
frituurolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: