Biologische producten genieten veel aandacht, maar vertegenwoordigen bij vlees minder dan 2% van de markt. Bij de (veelal kleinschalige) productie van biologisch vlees werken producten op een zo’n natuurlijk mogelijke manier.
Natuurlijk
De biologische veehouderij wil zich onderscheiden met extra aandacht voor dierenwelzijn door de dieren vaker buiten te houden en door het diervoer, dat geteeld is zonder (chemische) gewasbeschermingsmiddelen en zonder gentechnologie. Diergeneesmiddelen mogen alleen gebruikt worden om ziektes te genezen, niet om ze te voorkomen (tenzij wettelijk verplicht).
Interesse
Kopers kiezen biologisch vanwege de smaak, de gezondheidsbeleving, de kwaliteit en de bijdrage die geleverd zou worden aan het milieu, en – in mindere mate – vanwege dierenwelzijn. Biologische producten worden door de consument als lekkerder en gezonder beschouwd.
Supermarkten zijn het belangrijkste kanaal voor biologisch voedsel, gevolgd door speciaalzaken, zoals de biologische slagerijen, speciaalzaken en natuurwinkels.
Links:
Lees ook dit artikel over de logica van biologica
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: