Etikettering

Op verpakkingen van levensmiddelen staat een ingrediëntenlijst, allergie-informatie, voedingswaarden zoals de gehaltes aan vetten, suikers en andere koolhydraten en eiwitten. Lees verder

Kwaliteit & Controle

In de Nederlandse vee- en vleessector voeren inspecteurs veel plaatsen controles uit. In vrijwel geen enkele (andere) branche zijn kwaliteit- en controlesystemen en standaarden zo grootschalig Lees verder

Slachtproces

Vrijwel alles draait in een slachterij om dierenwelzijn, hygiëne, voedselveiligheid en controle, van het vee én vervolgens van het vlees. Lees verder

Tracking & Tracing

Met Tracking & Tracing is het mogelijk een product te volgen (heen) en te herleiden (terug) door het hele productieproces en in de verdere distributie. Lees verder

Verdoven

De vleesproductie is onlosmakelijk gekoppeld aan het slachten van dieren. Dit moet zorgvuldig en zo stressvrij mogelijk gebeuren en met respect voor het dier. Welke methoden worden hiervoor gebruikt? Lees verder

Verwerking

Vleesbedrijven verwerken na de slacht het karkas tot een keur aan vers vlees producten, worst, vleeswaar en vleesconserven. Alles staat daarbij in het teken van kwaliteit en kwaliteitsborging. Lees verder