De Nederlandse vleesbedrijven zijn toonaangevend in het veilig verwerken van landbouwhuisdieren tot voedzame vleesproducten.
Als belangrijke schakel tussen de veehouders als leveranciers en de supermarkten en andere afnemers werken vleesbedrijven aan verantwoorde producten. Kernwoorden zijn verantwoord transport, keuring & controle, tracking & tracing, bedrijfshygiëne, voedselveiligheid, etikettering en verdere verduurzaming om die positie te behouden en verder te versterken.
De Nederlandse slachterijen en vleesverwerkende bedrijven werken bovendien aan verdere verduurzaming van het eigen bedrijf en van de productieketen als geheel. Het doel is onder meer vermindering van de milieudruk, waar het gaat om de bodem, fossiele grondstoffen en het gebruik van water en energie.
In deze rubriek behandelen we een reeks aspecten die bij de slacht van dieren en de verwerking tot vlees en vleesproducten op de werkvloer dagelijks aan de orde zijn.
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: