Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Overig vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Dioxines
      • Eiwittransitie
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Over vlees /

Voedingswaarde van vlees

  • Voedingswaarde
    • Jongeren
    • Kinderen
    • Volwassenen
    • Zwanger

Je eet- en leefgewoonten bepalen voor een flink deel of je een gezond bent en blijft. De verdeling van maaltijden over de dag en de regelmaat daarin spelen ook een rol: een goed ontbijt, een lekkere lunch en de warme maaltijd en een paar tussendoortjes. Ook variatie is belangrijk, plus voldoende bewegen, lichamelijke inspanning, sporten, fietsen, wandelen, maar ook om van het leven te genieten. Zo past vlees past voor bijna iedereen uitstekend op het dagelijkse menu. Zie onze pagina over aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees voor kinderen, jongeren, zwangeren, volwassenen en senioren.

Vlees & Voeding

Een gezond voedingspatroon kenmerkt zich door voldoende variatie en gematigde hoeveelheden,  gekoppeld aan een gezond leefpatroon met voldoende beweging. Op grond van de richtlijnen van de Nederlandse Gezondheidsraad geeft het Voedingscentrum informatie in de Schijf van Vijf , die in 2016 is herzien. Vijf groepen voedingsmiddelen staan centraal:

  • groente en fruit;
  • brood, (ontbijt)granen, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten;
  • zuivel, vlees, vis, ei;
  • vetten en olie;
  • dranken.

De Schijf van Vijf kent vijf vuistregels:

  • eet gevarieerd;
  • eet niet te veel en beweeg voldoende;
  • eet minder verzadigd vet;
  • eet veel groente, fruit en brood;
  • ga veilig met voedsel om.

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.
Nieuwsbrief

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen? Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

vlees

Veelgestelde vragen

  • Waar zit de tussenribkarbonade?
  • Wat is een Jodenhaasje?
  • Als ik runderlever onvoldoende verhit heb, kan ik het dan toch opnieuw bereiden, ook nadat het al afgekoeld is geweest?
  • Hoe vlees warmhouden in de oven?
Vragen over vlees

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen