Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Over vlees / Voedingswaarde /

Hoeveel vlees is goed voor kinderen

  • Voedingswaarde
    • Jongeren
    • Kinderen
    • Volwassenen
    • Zwanger

Kinderen hebben per dag ongeveer de volgende hoeveelheden aan voeding (stoffen) nodig zoals vlees(waren), vis, kip, eieren of alternatieven. Jongens kunnen over het algemeen iets meer op dan meisjes:

  • van 1 – 3 jaar: circa 60 gram
  • van 4 – 8 jaar: circa 80 gram
  • 9 – 13 jaar: circa 80 – 100 gram

Het gaat bij deze hoeveelheden om het gewicht in grammen van gare producten, dus vleeswaren op de boterham en bereid vlees bij de avondmaaltijd samen. Vlees verliest bij de bereiding ongeveer een kwart aan gewicht (vocht). Je hebt dus zo’n 100 gram vlees nodig om circa 75 gram over te houden. Vleeswaren voor één boterham wegen ongeveer 15 gram.

Vanaf ongeveer 9 maanden kan een kind wennen aan kleine hoeveelheden vlees, zoals een klein stukje (gare) tartaar. Voor de groei is ijzer en vitamine B belangrijk. Vlees is een bron van hoge kwaliteit ijzer. Dat zorgt voor het transport van zuurstof van de longen naar alle lichaamscellen.

Voor kinderen is variatie en afwisseling tussen magere en wat vettere vleessoorten belangrijk. Zo wennen ze aan producten met minder verzadigd vet. Dat zit in sommige soorten vlees(waren), maar ook in volvette kaas, volle melk(producten), koek, gebak, snacks en chocolade. Er zijn diverse magere vleessoorten, zie onze productenoverzichten.

Laat kinderen kennis maken met verschillende soorten vlees en laat ze helpen bij het koken of bij de barbecue. Met kruiden en marinades kun je vlees elke keer anders bereiden. Zo wennen kinderen aan allerlei smaken.

  • Op brood kunnen kinderen ook vleeswaren nemen. Met andere producten zoals augurken, kaas, tomaat, komkommer of een uitje is een boterham lekker en leuk.
  • Op school trakteren gaat prima met een hartige versnapering, zoals worst met een blokje kaas, uitje, ananas of komkommer aan een stokje. Dat ziet er gezellig uit en is beter dan snoep of chips.

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.
Nieuwsbrief

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen? Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

vlees

Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen langwerpige en ronde schnitzels en waar komen die bij het varken vandaan?
  • Ik heb shoarmavlees gekocht dat twee keer is ingevroren, mag dat?
  • Hoelang kan je een ontdooide gepaneerde schnitzel in de koelkast bewaren?
  • Verschilt de voedingswaarde van kalfsvlees en rosé kalfsvlees?
Vragen over vlees

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}