Recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Koreaanse gegrilde filetlapjes in sla

Koreaanse gegrilde filetlapjes in sla

8 dunne varkensfiletlappen (á 50 g), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel honing, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel sambal, 1 theelepel djinten, snufje

Lasagne di mama

Lasagne di mama

3 rundersaucijsjes
, 2 sjalotjes
, 1 mozzarellakaasje (à 125 g)
, 30 g boter
, 1 theelepel Italiaanse kruiden
,  450 g spinazie (diepvries, deelblokjes)
, ½ pakje

Tortillas met roergebakken varkensvleesreepjes en avocadodip

Tortilla’s met roergebakken varkensvleesreepjes en avocadodip

400 g varkensvleesreepjes
, 1 avocado (in blokjes)
, 1 dl zure room
, 1 lenteuitje (in ringen)
, ½ groene peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)
, 50 g geraspte kaas

Borrelribjes

Borrelribjes

36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm), 4 eetlepels tomatenketchup, 1 dl citroensap, 3 eetlepel sambal (brandla), 75 g bruine basterdsuiker en 75 g bruine

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

2 kalfsschnitzels (elk ca. 125 g ongepaneerd)
, 30 g boter
, 4 eetlepels paneermeel
, 1 ei
, 2 takjes peterselie
, 2 augurken
,  snufje peper
,  snufje zout
, ½ citroen

Courgette met gehakt

Courgette met gehakt

2 courgette, 50 g feta, 6 zwarte olijven (zonder pit), 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook (geperst), 400 g varkensgehakt, peper, 1 kleine ui (fijngesnipperd),

Beenham met honing

Beenham met honing

1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing

Karbonade met toffe perenjus

3 haaskarbonades, 1 ui, 1 blik peren (à 400 gram), 2 eetlepels margarine (vloeibare), ¼ theelepel kaneel

Captains dinner

Captains diner

4 schouderkarbonades, 100 g gehakt (gekruid), 1 beschuit, 100 g spekblokjes, 1 pot kapucijners, 1 grote ui (in ringen gesneden), 25 g boter, kerriepoeder, uien

Vlug klaar lenteui hachee met varkenshaas en cajunkruiden

Vlug klaar lente-ui hachee met varkenshaas en cajunkruiden

Snijd de varkenshaasjes in plakken van 1 cm dikte. Wrijf het vlees in met cajunkruiden (houd 1 theel. apart) en laat het geheel even trekken. Snijd de lente-uitjes (ook