
Bereiding
- Pureer in een kom de artisjokbodems, olie, witte wijnazijn, crème fraîche, Parmezaanse kaas, zout en peper met een staafmixer tot een glad mengsel.
- Verwarm de ovengrill op de hoogste stand voor. Bestrooi de varkensoesters met peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkensoesters in ca. 6 minuten aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen.
- Leg de varkensoesters in een ovenschaal en schep het artisjokmengsel op het vlees. Gratineer het vlees ca. 5 minuten onder de grill tot het artisjokmengsel goudbruin van kleur is.
Lekker met bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensoesters (á 125 g)
- 125 g artisjokkenbodems (uit blik, uitgelekt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- ½ bekertje crème fraîche (á 1½ dl)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 50 g boter
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- staafmixer
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!