Bereiding
- Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen.
- Snijd de aubergine in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak de aubergine ca. 2 minuten om en om. Dep ze droog met keukenpapier.
- Borstel de champignons schoon, snijd ze in vieren en fruit ze eveneens ca. 2 minuten in dezelfde koekenpan.
- Bekleed een licht ingevette springvorm (20 cm doorsnee) met de ontdooide plakjes bladerdeeg en prik hier en daar gaatjes met een vork.
- Bekleed de bodem met de aubergine en champignons. Verdeel de salami en bacon.
- Klop de eieren met de room, tuinkruiden en peper en giet dit over de vulling. Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
- Bak de taart ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C (hete luchtoven 180°C).
Lekker met een frisse salade van bleekselderij.
Tip
Voor bij de picknick: laat de taart afkoelen en snijd die ter plaatse pas in punten.
Wist je dat…
fricandeau en ham (zeer) magere vleeswaren zijn?
4 personen
60 minuten
Ingrediënten
150 g salami (in plakjes)
150 g bakbacon (in plakjes)
1 aubergine
1 eetlepel olie
3 eieren
snufje peper
1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt)
250 g champignons
1/8 liter room
100 g geraspte kaas
250 g bladerdeeg
1 eetlepel bieslook (verse, fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: