Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Bacon-pizza-broodjes

Bacon pizza broodjes

8 plakjes bacon, 2 stuks stokbrood (voorgebakken, in de lengte doorgesneden), boter, 4 eetlepels salsa saus, 125 g mozzarellakaasje (in plakjes), 2 tomaten (in plakjes)

Muesli gehaktballen

Muesli gehaktballen

500 g varkensgehakt, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels paneermeel, snufje zout, ½ theelepel bouillonpoeder, snufje nootmuskaat, 1 ei, 30 g boter, 100 g muesli

Indiaas ananas-kokos stoofpotje met hamlappen

750 g hamlappen (in blokjes), 1 bouillonblokje, 2 groene paprika's (in blokjes), 1½ eetlepel kerrie, 1 teentje knoflook (geperst)

Gegrilde karbonade met kerrie en koriander-cashewpesto

2 schouderkarbonades, 1 theelepel kerriepoeder, 3 eetlepels koriander (fijngehakt), 60 g kaas (oude geraspte), 60 g cashewnoten (ongezouten), 1 teentje knoflook (klein),

Filetrollade met Franse sjalotjessaus

750 g varkensfiletrollade, 80 g boter, 1 dl bouillon, 12 sjalotjes (gepeld en in vieren snijden), 1 pot fond (vlees, à 4 dl), 3 dl witte wijn (droog), 1 theelepel tijm, 1

Varkenslapjes met frisse groente

Groente voorbereiden Snijd de groente, kook beetgaar en plaats ze in koud water. Meng onder het koken de groente marinade. Leg de groente in de marinade om te laten

Gourmetten met vleesreepjes in drie smaken

250 g varkensvleesreepjes, 1 theelepel shoarmakruiden, ½ groene paprika, 1 theelepel Gyroskruiden, 2 gemberbolletjes, 1 tomaat, 2 eetlepels amandelen (blanke)

Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

300 g varkensgehakt, 30 g kokos (gedroogde), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 stengel sereh (citroengras, verkrijgbaar bij de toko), 3 eetlepels olie

Chinese stoombroodjes met gehakt

Chinese stoombroodjes met gehakt

1 pakje witbroodmix, 2 theelepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (fijngehakt), theelepel gemberpoeder, 200 g varkensgehakt, snufje zout, snufje peper, 1

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel