Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Provençaalse hamlappen in tomatensaus

4 hamlappen, 1 blikje tomatenpuree (á 68 g), 1 blik witte bonen (boterbonen, netto á 400 g), 1 blik tomatenblokjes (netto á 400 g), 100 g spekblokjes, 2 eetlepels bloem,

gehaktbal

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

Varkensvlees op zijn Thais

Varkensvlees op z’n Thais

250 g schouderlappen, 150 g shii-take (chinese paddestoelen), 3 eetlepels currypasta (groene), stukje gemberwortel (vers), 2 bosuitjes, citroensap, takje koriander, 1

Gegrilde varkensoester met peterselieboter

4 varkensoesters, 125 g roomboter (zachte), 2 teentjes knoflook (geperst), 15 g peterselie (verse, fijngehakt), 1 eetlepel cognac

Roergebakken hamlapjes met rijst en knapperige groenten

Roergebakken hamlapjes met rijst en knapperige groenten

50 g emping (of mini-kroepoek), 3 eetlepels zonnebloem olie, 2 eetlepels limoensap, 1 zakje boemboe (boemboe rendang, 100 g), snufje zout, 1 eetlepel koriander

Hartige gebakjes met spek ui en gedroogde tomaat

Hartige gebakjes met spek, ui en gedroogde tomaat

100 g ontbijtspek (in plakjes), 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 grote ui, 4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie), 6 eetlepels roomkaas (vers, met

Broodje warme beenham

Broodje warme beenham

4 plakken beenham (iets dikker gesneden, ca. 100 g samen), 1 vleestomaat, 25 g sla (gemengde), 25 g kruidenboter en 4 broodjes (focaccia (voorgebakken).

Vleesslaatje met prei appel en mosterd

Vleesslaatje met prei, appel en mosterd

250 g varkenslappen (of restje gaar vlees), 5 eetlepels mayonaise, 2 middelgrote appels, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt en wat sprietjes), 1

Varkensfiletrollade met mosterdsaus

750 g varkensfiletrollade (gekruid), ½ selderij (knol, 500 g), 300 g worteltjes, 1 rode paprika, 4 takjes tijm, 4 eetlepels mosterd (grove), 1 eetlepel bloem, 1 dl

Slavinken met warme paprika-uienchutney

Slavinken met warme paprika-uienchutney

2 slavinken, snufje peper, 1 eetlepel slaolie, ½ eetlepel azijn, snufje zout, 1 kleine ui, 1 rode paprika, 1 kleine tomaat, 1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 teentje