Bereiding
Souflaki is een echte klassieker uit de Griekse keuken. Het is een heerlijk grillgerecht van gekruid varkensvlees en groenten. Goed gegaard is het een spies waar het water je van in de mond loopt. Een bekende op de menukaart van elk grieks restaurant is souflaki ook makkelijk zelf te maken. Hierbij het recept voor overheerlijke griekse souflaki van de bbq.
Voorbereiding:
- Snij de varkensfiletlapjes in stukken van 4 x4 cm.
- Meng het vlees met de olie/kruiden marinade.
- Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
- Rijg de blokjes aan de vleesspiesen.
Grillen en afmaken:
- Haal het vlees 30 minuten van te voren uit de koelkast.
- Kritharaki garen zoals beschreven op de verpakking.
- Meng de Kritharaki met de muntblaadjes, geraspte citroenschil en olijfolie. Zet apart.
- De groenten in plakken van 0.5 cm dik snijden en bestrijken met olijfolie.
- De groente grillen op de BBQ en licht bestrooien met zeezout.
- Grill het vlees circa 2 tot 3 minuten per kant. Leg de spiesen schuin op het rooster voor een mooi grillpatroon.
- Serveer met de groenten en Kitharaki. Garneer de Souflaki met de Griekse yoghurt en rode uien ringen.
Verras vrienden en familie met deze heerlijke klassieke variant van de bekende souflaki. Smullen maar!
Tip: Je kan ook een grill(pan) gebruiken in plaats van de BBQ.
Bereidingsvideo van souflaki
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
600 g varkenslapjes
Voor de marinade:
6 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
2 takjes rozemarijn
4 takjes thijm
Sap van 1 citroen
1 theelepel oregano
6 blaadjes salie
Zwarte peper gemalen naar smaak
Voor erbij:
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
400 gram Kritharaki
5 takjes verse munt
Schil van 1 citroen (geraspt)
160 gram Griekse yoghurt
1 middelgrote rode ui
Varkensfiletlapje
Filetlapje ook wel (ongepaneerde) schnitzel genoemd, is eenvoudig te bereiden.