Bereiding
- Snijd de varkensfiletlapjes in dunne plakjes.
- Meng de balsamicoazijn, de olijfolie, de kruiden en peper naar smaak in een kom. Laat het vlees hierin 10 minuten afgedekt marineren.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in repen.
- Kook de penne in een in 10-12 minuten beetgaar in een pan met ruim kokend water en wat zout.
- Verhit een wok op hoog vuur. Bak het vlees op hoog vuur al omscheppend in 4-6 minuten bruin en gaar.
- Schep de repen tomaat erdoor en bak deze 1 minuut mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en roer de verse roomkaas erdoor. Laat de kaas al roerende smelten.
- Schep de penne in vier diepe borden en schep het vlees met de tomaat erop.
Lekker met een rucolasalade.
Tip
Bak dunne repen courgette met de tomaat mee.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 400 g varkensfiletlappen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (fijngehakt of gedroogd)
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 tomaten (stevige)
- 300 g penne
- 125 g roomkaas (verse met kruiden (light)
- snufje zeezout
- snufje zwarte peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: