Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Fricandeaubruschetta met avocadosalsa

12 plakjes varkensfricandeau, ½ avocado (rijpe),  2 perziken (halve, uit blik), ½ rode peper, 1 eetlepel pijnboompitten, 2 eetlepels limoensap, 2 teentjes knoflook, 5

Varkensfiletlapje met een sesamlaagje

 4 varkensfiletlappen (à 125 g), 2 bosuitjes, 4 boterhammen (witte), 1½ eetlepel sesamzaad, 1 ei (L), 3 eetlepels olie, 1 blikje ananasstukjes (à 227 g), 1 eetlepel

bacon-salami-quiche

Bacon/salami quiche

150 g salami (in plakjes), 150 g bakbacon (in plakjes), 1 aubergine, 1 eetlepel olie, 3 eieren, snufje peper, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), 250 g

Doorregen lappen met bokbier

 4 varkenslappen (doorregen á 125 g stuk), snufje peper, 1 fles bokbier, 25 g boter, 1 eetlepel mosterd, snufje zout, 1 eetlepel citroensap, 1½ theelepel allesbinder

Gegrilde lamsburger met kerrie

4 lamsburgers, 1 sjalotje, ½ komkommer, 2 limoenen, 3 eetlepels olie, ½ eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 1 teentje knoflook, 1 theelepel

Souflaki

Souflaki

500 g varkensfiletlappen (in stukken van 5 cm), 2 eetlepels citroensap, ½ dl yoghurt (bulgaarse), 1 teentje knoflook, ½ pakje witbroodmix, 3 eetlepels olijfolie, 1

Varkenshaas met peultjes

500 g varkenshaas, 1 theelepel allesbinder, 8 lenteuitjes (in stukjes), 2 dl bouillon, 100 g taugé, ½ rode paprika (in reepjes), 1 eetlepel olie, 1 mespuntje

Saucijsspiezen met perzik en ui

500 g saucijsjes, 2 perziken (verse), 2 rode uien (kleine), 4 takjes rozemarijn, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), 4 lange

Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

300 g varkensgehakt, 30 g kokos (gedroogde), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 stengel sereh (citroengras, verkrijgbaar bij de toko), 3 eetlepels olie

Bouillonfondue met Chinese fricandeau en sesamdip

Bouillonfondue met Chinese fricandeau en sesamdip

1 dl slasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, eetlepel sesamolie, 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd), 300 g varkensfricandeau, 2 liter bouillon