Bereiding
- Meng alle ingrediënten behalve de olie, stokbrood en mosterd, voorzichtig door elkaar.
- Vorm van dit gehaktmengsel 4 ovale burgers die qua grootte op een schuin stuk opengesneden stokbrood passen.
- Bestrijk een koekenpan met anti-aanbaklaag met een klein filmpje olie en laat de pan goed heet worden. Bak de burgers op hoog vuur aan beide zijden bruin en laat het vlees vervolgens in ca. 10 minuten op zacht vuur garen.
- Besmeer de stukken stokbrood met de mosterd en leg hier de burgers op.
Lekker met bamisoep en bleekselderijsalade.
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkensgehakt
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 bosuitjes (fijngehakt)
- ½ eetlepel gember (vers, fijngehakt)
- ½ eetlepel olie
- peper
- ½ eetlepel sherry
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels mosterd (scherp)
- 4 stukken stokbrood (schuin gesneden)
- sambal
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: