Bereiding
- Besmeer de slavinken rondom en aan de zijkanten met grove mosterd.
- Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, het bier, de bouillonblokjes en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook.
- Kook het vervolgens zachtjes door.
- Leg de slavinken in de stoommand en stoom ze in ± 15 minuten gaar.
Lekker met stevige winterkost, zoals stamppot van andijvie of hutspot.
Tip
Van het stoomvocht kunt u een saus voor bij de stamppot maken. Doe het vocht met de groenten en 1 eetlepel mosterd over in een apart pannetje. Breng het aan de kook en pureer het. Bind het eventueel met wat allesbinder.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 4 slavinken
- 2 eetlepels mosterd (grove)
- 0,9 liter water
- 1 flesje bier (naar keuze, 0,3 l)
- 2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond)
- 2 eetlepels soepgroenten (boeren)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: