Bereiding
Varkensnek wordt vaak gebruikt voor pulled pork of om een lekkere doorregen rollade van te maken. In dit geval wordt de nek geroosterd om er mooie plakken van te snijden.
- Haal de varkensnek 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 125 °C. Vet een
braadslee in met de boter. - Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf hier de varkensnek goed mee in. Leg in de braadslee en zet deze op het rooster in het midden van de oven. Steek een kernthermometer tot in de kern van het vlees. Stel deze in op een kerntemperatuur van 60 °C. Bedruip het vlees om de 25 minuten met het braadvocht dat vrijkomt.
- Zet de oven als de kerntemperatuur is bereikt op 220 °C en stel de kernthermometer in op 67 °C. Leg de varkensnek eventueel op het rooster en plaats de braadslee eronder. Het vlees wordt hierdoor rondom mooi bruin. Laat roosteren tot deze temperatuur is bereikt.
- Neem de varkensnek uit de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.
Serveren
Lekker met noedels en geroosterde wittekool met gebakken oesterzwammen, rode chilipeper, Chinese bieslook en jus van gerookte paprika.
Bron/Fotografie: Vleesbijbel/Carrera
- 4 personen
- minuten
Ingrediënten
- 1,2 kg varkensnek (procureur)
- 25 g boter
- -
- VOOR DE RUB:
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl keukenzout
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: