Bereiding
- Smelt de boter in een pan en fruit hierin de prei ca. 5 minuten. Voeg de runderbouillon, aardappelblokjes en tijm aan de prei toe en laat de soep gedurende 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de melk aan de soep toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Leg de rookworst in de soep en verwarm de soep ca. 10 minuten afgedekt tegen de kook aan.
- Neem de rookworst uit de pan en snijd deze in plakjes. Roer de plakjes rookworst door de soep. Verdeel de soep over vier kommen.
Tip
Rookworst wellen: De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water. Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist je dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
4 personen
40 minuten
Ingrediënten
1 rookworst (à 250 gram)
2 eetlepels boter
225 g prei (in dunne ringen)
750 ml runderbouillon
300 g aardappels (geschild en in kleine blokjes)
2 theelepels tijm
150 ml melk
snufje zout
snufje peper
staafmixer
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: