Bereiding
- Meng in een kom de gembersiroop, satékruiden, citroensap en olie door elkaar tot een marinade.
- Snijd elk speklapje in vieren en bestrijk de lapjes aan beide zijden met de marinade.
- Laat het vlees 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
- Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
- Verhit de boter in de pan op middelmatig vuur.
- Bak de speklapjes op middelmatig vuur in ca. 5 minuten per kant bruin.
Lekker met kroepoek en seroendeng (Indonesisch kokosstrooisel).
Probeer ook eens bij het steengrillen of gourmetten.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 speklappen (dunne, magere, 1 cm dikte)
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel kruidenmix (voor satémarinade, zakje van Conimex)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel zonnebloem olie
50 g boter
Voedingswaarde per persoon
Speklapje
Speklapjes zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste speksoort. Speklapjes zijn zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar.