Bereiding
- Dep het varkensbraadstuk met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees in ca. 5-7 minuten rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Roer wijn, pesto en zongedroogde tomaatjes door de braadboter en leg het varkensbraadstuk terug in de hapjespan. Smoor het varkensbraadstuk op zacht vuur met het deksel op de pan in ca. 40 minuten gaar. Voeg, indien nodig, tussentijds kleine scheutjes heet water toe.
- Neem het vlees uit de pan, breng het varkensbraadstuk op smaak met zout en peper en laat het vlees ca. 10 minuten rusten. Snijd het varkensbraadstuk in plakken en breng de tomatenjus aan de kook.
- Verdeel het varkensbraadstuk en de tomatenjus over 4 borden en garneer het vlees met pijnboompitten. Lekker met broccoli en macaroni.
Wist u dat…
procureur het hals/schouderstuk van de varkensrib zonder been is?
- 6 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g)
snufje zwarte peper (versgemalen)
50 g boter
1½ dl rode wijn
2 eetlepels pesto
6 kleine tomaten (zongedroogde, fijngehakt)
snufje zout
50 g pijnboompitten (geroosterd)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: