Bereiding
- Spoel de kappertjes in een zeef onder de kraan af en laat deze uitlekken. Kneed het gehakt met kappertjes, ansjovis, paneermeel, knoflook, ei, nootmuskaat en peper goed door elkaar. Vorm er 24 balletjes van en bestuif deze licht met bloem.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes aan alle kanten mooi bruin. Voeg de ui en paprika toe en laat het geheel 3 minuten sudderen tot de ui zacht is. Voeg de tomaat, wijn en bouillon toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep de gehaktballetjes met saus in een schaal en serveer deze warm of koud.
Lekker met stokbrood en olijven.
Of natuurlijk lekker bakken bij de gourmet, fondue of steengrill.
12 personen
40 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
1 eetlepel kappertjes
3 stuks ansjovisfilet (uit blik, in stukjes)
4 eetlepels paneermeel
1 teentje knoflook (geperst)
1 ei
½ theelepel nootmuskaat
snufje peper (versgemalen)
bloem (om te bestuiven)
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui (fijngehakt)
½ groene paprika (in blokjes)
1 kleine tomaat (ontveld en grofgehakt)
1 dl witte wijn
1 dl bouillon (kippen)