Bereiding
- Klop het ei los met 2 eetl. water in een diep bord.
- Strooi het paneermeel op een ander bord.
- Wentel het vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
- Verhit de boter in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken. Bak de schnitzels – op een matig hoog vuur – aan beide kanten bruin, draai het vuur laag, bestrooi het vlees met zout en peper en bak het zachtjes gaar (3-4 minuten per kant).
- Snijd ondertussen de citroen in partjes en de augurkjes in plakjes.
- Leg de schnitzels op warme borden en garneer met de citroen, augurk en peterselie. Knijp de citroen er aan tafel naar smaak over uit.
Tip
Voeg aan het ei 2 lepels pestosaus, mosterd of gemengde groene kruiden toe. Ook is het lekker om het ei in plaats van met 2 eetlepels water, met 4 eetlepels slagroom los te kloppen.
Wist u dat…
een kalfsschnitzel een dun lapje is dat is platgeslagen? Het is een mager en mals stukje vlees. kalSchnitzels lijken veel op oesters en hamlappen. De laatste twee worden echter ‘op de draad’ gesneden terwijl schnitzels ‘met de draad mee’ worden gesneden. Dat wil zeggen dat de vleesdraad in de lengterichting loopt. Het zorgt er voor dat de schnitzel tijdens de bereiding plat in de pan blijft liggen.
2 personen
15 minuten
Ingrediënten
2 kalfsschnitzels (elk ca. 125 g ongepaneerd)
30 g boter
4 eetlepels paneermeel
1 ei
2 takjes peterselie
2 augurken
snufje peper
snufje zout
½ citroen
Voedingswaarde per persoon
Wiener Schnitzel
Wiener Schnitzel is een klassiek kalfsvleesgerecht, als het goed is, en het moet zo goed zijn bereid dat je erop kan zitten zonder dat het vetvlekken geeft.
