Bereiding
Zelf cordon bleu maken is niet ingewikkeld! Met een goede bereiding is een gepaneerde cordon bleu knapperig van buiten en mals van binnen.
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Smeer de schnitzel aan 1 kant in met wat mosterd.
- Leg hierop de ham en de kaas (zorg dat de ham en kaas ruim binnen de schnitzel valt).
- Klap de schnitzel dubbel en zet deze vast met een cocktailprikker.
- Haal de schnitzel door de bloem.
- Haal de schnitzel vervolgens door de ei en tot slot door de panko.
- Bak de schnitzel in de boter op matig vuur aan beide kanten bruin.
- Voeg tijdens het bakken kleine klontjes boter toe.
Lekker met een schijfje citroen en een pastasalade!
Lees meer over het maken van gevulde schnitzels
- 4 personen
- minuten
Ingrediënten
4 kalfsschnitzels
2 eetl. mosterd
4 plakken achterham
4 plakken belegen kaas
200 gr bloem
2 eieren losgeklopt met beetje water
1 pakje Panko (Japans paneermeel)
150 gr boter
4 cocktailprikkers
Zout en peper