Bereiding
- Dep de kalfslapjes droog en snijd het in flinke stukken.
- Pel de uien, ontvel de tomaten en snijd ze in parten. Pel en snipper de knoflook.
- Spoel de kikkererwten af. Week de saffraan in 2 eetl. heet water.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend lichtbruin. Neem het uit de pan en bestrooi het met peper en zout.
- Fruit de ui met de knoflook in ± 5 minuten glazig.
- Bak de tomaten 5 minuten op hoog vuur mee. Voeg de saffraandraadjes, het weekvocht en de specerijen toe en bak alles al omscheppend 2 minuten.
- Breng het met 2½ dl heet water aan de kook. Leg het vlees terug en stoof het, met het deksel op de pan, in ± 75 minuten gaar.
- (In een snelkookpan duurt het garen ca. 25 minuten).
- Stoof de laatste 15 minuten de kikkererwten en de amandelen mee.
Lekker met Marokkaans brood of stokbrood.
Wist je dat…
Je er op moet letten dat kalfsvlees op een niet te hoog vuur bereid wordt? Zo voorkomt u dat het verbrandt en de smaak bitter wordt.
Kalfslapjes uit de snelkookpan
Lees in dit artikel hoe je snel prachtige stoofgerechten maakt in een snelkookpan.
In de blog van chef-kok Robert Verweij is meer informatie te vinden over stoven in de snelkookpan.
- 4 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
500 g kalfslappen
2 uien
2 teentjes knoflook
500 g tomaten
1 blik kikkererwten (à 400 g)
saffraan (1 envelopje)
3 eetlepels zonnebloem olie
1 theelepel oestersaus (gemalen koriander)
1 theelepel djinten (gemalen komijn)
60 g amandelen (gerookte)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: