
Bereiding
- Dep het vlees droog en snijd het in flinke stukken.
- Pel de uien, ontvel de tomaten en snijd ze in parten. Pel en snipper de knoflook.
- Spoel de kikkererwten af. Week de saffraan in 2 eetl. heet water.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend lichtbruin. Neem het uit de pan en bestrooi het met peper en zout.
- Fruit de ui met de knoflook in ± 5 minuten glazig.
- Bak de tomaten 5 minuten op hoog vuur mee. Voeg de saffraandraadjes, het weekvocht en de specerijen toe en bak alles al omscheppend 2 minuten.
- Breng het met 2½ dl heet water aan de kook. Leg het vlees terug en stoof het, met het deksel op de pan, in ± 75 minuten gaar.
- Stoof de laatste 15 minuten de kikkererwten en de amandelen mee.
Lekker met Marokkaans brood of stokbrood.
Wist u dat…
U er op moet letten dat kalfsvlees op een niet te hoog vuur bereid wordt? Zo voorkomt u dat het verbrandt en de smaak bitter wordt.
4 personen
105 minuten
Ingrediënten
- 500 g kalfslappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 g tomaten
- 1 blik kikkererwten (à 400 g)
- saffraan (1 envelopje)
- 3 eetlepels zonnebloem olie
- 1 theelepel oestersaus (gemalen koriander)
- 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
- 60 g amandelen (gerookte)
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!