Bereiding
- Snijd het bosuitje in zeer dunne ringen. Rasp de limoenschillen fijn. Snijd de limoenen in vieren.
- Meng in een kom de olijfolie, het bosuitje, de limoenrasp, de koriander, de gember, de kerriepoeder en peper door elkaar.
- Masseer het vlees aan beide zijden met de kruidenolie en laat het in ± 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
- Verhit de grillpan en grill hierin de entrecotes in ± 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen. Bestrooi ze met zout en garneer ze met partjes limoen.
Lekker met frietjes en een groene salade.
Tip
Kalfsvlees is erg lekker met diverse paddenstoelen.
Wist u dat…
Het randje vet tijdens de bereiding moet blijven zitten? U kunt het eventueel na bereiding verwijderen.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 kalfsentrecotes
1 bosuitje
2 limoenen
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel kerriepoeder
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: