Bereiding
- Kook de aardappels in een pan met een bodem water en zout afgedekt in ca. 25 minuten gaar.
- Snijd intussen de witte stengels van de paksoi in reepjes en scheur het groene blad in grove stukken.
- Verwarm de melk met boter in een steelpan. Giet na ca. 25 minuten de aardappels af, stamp de aardappels met een pureestamper tot puree en roer de warme melk door de puree. Breng de aardappelpuree op smaak met zout. Houd de aardappelpuree met het deksel op de pan warm.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de sjalotjes, knoflook, gemberwortel ca. 1 minuut. Roerbak de reepjes witte paksoistengel, paprika en plakjes rookworst ca. 3 minuten met de sjalotjes mee. Voeg het groene paksoiblad en chilisaus aan het groentemengsel toe en roerbak deze ca. 2 minuten mee tot het blad geslonken is.
- Breng de paksoi op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelpuree over vier borden en schep hierop de paksoi met rookworst.
Tip
Rookworst wellen:
De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water.
Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
- 1 rookworst (à 250 gram, in plakjes)
- 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes)
- 700 g paksoi (gewassen)
- 300 ml melk
- 50 g boter
- 2 eetlepels olie
- 3 sjalotjes (fijngesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel gemberwortel (verse, fijngetrapt)
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels chilisaus (zoete)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- pureestamper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: