Bereiding
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti- aanbaklaag uit. Leg de worstjes bij het spek in de pan en bak ze rondom bruin in ca. 5 minuten. Neem de worstjes uit de pan.
- Voeg het spek aan de zuurkool en een kopje water toe. De deksel op de pan en de zuurkool 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Afgieten en laten afkoelen.
- Schil ondertussen de appel en snijd hem in vieren (klokhuis verwijderen). Snijd het vruchtvlees in plakjes en de verse roomkaas in stukjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote plak van 40 bij 30 cm.
- Leg in de lengte, in het midden van het deeg laagjes aardappel, worst, zuurkool en appel. Strooi er wat komijn, peper en de verse roomkaas over.
- Vouw het deeg over de vulling, plak het met een beetje koud water vast.
- Leg de ‘strüdel’ met de ‘naad’ naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ei en bak hem in de hete oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een krachtige, fruitige, witte wijn (Riesling).
Tip
Deze combinatie kun je ver van tevoren maken en een half uurtje voor het eten afbakken. Handig als de tijd ontbreekt om lang in de keuken te staan en er toch iets lekkers op tafel moet komen.
Wist u dat…
Worstjes zijn er in vele smaken en maten: Chipolata (runder-, kalf-, varkens-, lamsworstjes). Bereiding: bestrijk de worstjes met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden. Verse worstjes (runder-, varken-, kalfworstjes) lijken op dunne saucijsjes. Bereiding: leg de worstjes 15 minuten in een laag bijna kokend water. Dep ze droog, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden.
- 2 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
2 rundersaucijsjes
50 g ontbijtspek (blokjes)
½ theelepel komijnzaad
400 g zuurkool
snufje zout
1 appel (stevige zoetzure)
100 g roomkaas (verse)
1 ei (losgeklopt)
snufje peper
250 g aardappelschijfjes (voorgekookte)
6 plakjes bladerdeeg
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: