Bereiding
- Snijd de worst in zeer kleine blokjes van ½ cm, de tomaatjes in partjes en de uitjes in smalle ringen.
- Meng stukjes worst met de partjes tomaat, de lente-uiringetjes, de tomatenketchup, de komijn, de oregano en een paar druppels tabasco.
- Schep een lepeltje salade met daarop de zure room op de nacho-chips. En leg op elk een plukje geraspte kaas.
Lekker met een stevige (Spaanse) rode wijn of bij een biertje.
Tip
In plaats van op chips, kan de salade ook op plakjes komkommer worden geserveerd. Als het een keertje sneller en makkelijker moet, gebruik dan gewoon een kant-en-klare vleessalade.
- 25 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 250 g gekookte worst
- 3 kleine lenteuitjes
- 6 eetlepels tomatenketchup
- ½ theelepel komijnzaad (gemalen (djintin)
- 1/8 liter zure room
- ½ theelepel oregano (gedroogde of verse)
- 100 g kerstomaatjes
- druppels tabasco (groene)
- 150 g geraspte kaas (jonge)
- 24 stuks nacho-chips
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: