Bereiding
- Kook de koolbladeren in een pan met ruim kokend water ca. 2 minuten tot de bladeren soepel zijn. Spoel de koolbladeren in een vergiet onder koud stromend water af en verwijder de harde bladnerven.
- Verwarm de (hetelucht)grill voor op de hoogste stand. Snijd het stuk varkensfilet in de lengte tot op ca. 2 cm van de rand in en sla deze open. Dep het vlees met keukenpapier droog. Bestrooi het opengeslagen deel van het vlees met zout, peper en nootmuskaat. Bestrijk het vlees vervolgens met eiwit en leg er achtereenvolgens de koolbladeren, oesterzwammen en worteltjes op. Rol het vlees stevig op en bind het met rolladetouw (of breikatoen) op.
- Steek de rollade eventueel aan een draaispit of schuif, indien u een heteluchtgrill heeft, de rollade op het rooster (met een lekbak eronder) in het midden van de oven. Grill de rollade in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
- Kook de waterkers in de warme bouillon in ca. 4 minuten gaar. Pureer de saus in een keukenmachine (of met een staafmixer of wrijf de saus door een zeef) en giet de saus weer terug in de pan.
- Neem de rollade uit de oven en laat het vlees verpakt in aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten. Breng de saus opnieuw aan de kook en bind deze met een papje van aardappelmeel en 1 eetlepel koud water. Snijd de rollade met een vleesmes in plakken en verdeel deze over 4 borden. Schep de saus om het vlees.
Lekker met rijst en gesmoorde groene kool.
- 2 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
250 g varkensfilet (aan 1 stuk)
100 g oesterzwammen
2 blaadjes groene kool
½ bosje waterkers (of klein zakje)
1 eiwit (losgeklopt)
½ eetlepel aardappelmeel
snufje nootmuskaat
snufje peper
½ dl bouillon (1 theel. bouillonpoeder)
snufje zout
3 wortels (ca. 10 min. gekookt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: