Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Halskarbonade met dragonsaus

2 halskarbonades, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 1 kleine prei, ½ pakje vleesjuspoeder

Fricandeau met bleekselderij en sinaasappel

250 g varkensfricandeau, ½ struik bleekselderij, 1 sjalotje, 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 1½ eetlepel kruiden (Italiaanse), 1 eetlepel mosterd (Zaanse), ½ dl witte

varkenslever met een rode wijnsaus

Lever met een rode wijnsaus

400 g varkenslever (in 8 dunne plakken)
, 3 dl melk
, 80 g boter
, 6 sjalotjes (gepeld en in vieren)
, 1 pot fond (vleesfond á 4 dl)
, 3 dl rode wijn (Chianti)
, 1

Engels grill-ontbijt met worst, bacon en spiegelei

4 plakjes bacon, 4 kleine worstjes (chipolata, verse, kalfsworstjes), 4 boterhammen, snufje peper, 2 tomaten, 2 eieren, 6 champignons, olie, snufje zout

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 grote tortilla's, ½ krop ijsbergsla, ¼ komkommer (in blokjes), 3 eetlepels olie, 1 avocado (in blokjes), 3

Mexicaans gekruide filetlapjes gegrat. met Cheddar

Mexicaans gekruide filetlapjes gegratineerd met Cheddar

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 plakjes kaas (Cheddar), snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Indiaas ananas-kokos stoofpotje met hamlappen

750 g hamlappen (in blokjes), 1 bouillonblokje, 2 groene paprika's (in blokjes), 1½ eetlepel kerrie, 1 teentje knoflook (geperst)

Worststicks met aardbeien en kiwi

50 g grillworst (aan één stuk), 50 g leverworst (aan één stuk), ½ kiwi, 6 kleine aardbeien, spiezen

chinese tomatensoep met reepjes varkensvlees minimais en tauge

Chinese tomatensoep met reepjes varkensvlees, minimaïs en taugé

200 g varkenslappen (mager),  ½ liter vleesbouillon, 1 ui, 80 g minimaïs, 6 vleestomaten,  3 eetlepels slaolie, 100 g taugé, 4 eetlepels zoetzure rode pepersaus, 2

Kummelschnitzels

4 varkensschnitzels (á 125 g), 2 teentjes knoflook (grofgehakt), snufje zout, 2 eetlepels bloem, 4 eetlepels boter