Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gegrilde karbonade met kerrie en koriander-cashewpesto

2 schouderkarbonades, 1 theelepel kerriepoeder, 3 eetlepels koriander (fijngehakt), 60 g kaas (oude geraspte), 60 g cashewnoten (ongezouten), 1 teentje knoflook (klein),

Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tuttifrutti

400 g varkensgehakt,  4 theelepels kerriepoeder (milde),  4 dl melk, 60 g boter, 200 g tuttifrutti, 150 g geraspte kaas, 500 g zuurkool (wijnzuurkool), 1 pijpje kaneel,

Casselerrib met witte kool

150 g casselerrib (gekookt), 2 plakjes bakbacon (in reepjes), 200 g witte kool (in reepjes), 1 groene paprika (in reepjes), 1 dunne prei (in ringetjes), 2 eetlepels olie,

Kummelschnitzels

4 varkensschnitzels (á 125 g), 2 teentjes knoflook (grofgehakt), snufje zout, 2 eetlepels bloem, 4 eetlepels boter

Citrus spareribs

Citrus spareribs

2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 eetlepels honing, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 6 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis, 2 limoenen

Varkensgehakt met avocadosalsa

400 g varkensgehakt, 1 vleestomaat, 1 avocado (rijpe), 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels koriander (fijngehakt), 40 g amandelen (geschaafd), 2 eieren (L), 75 g

schouderkarbonade

Schouderkarbonade met rode bietjes

Een schouderkarbonade is wat steviger van structuur en heeft wat meer vet dan een hals- of ribkarbonade. Daardoor kun je het wat langer laten garen en droogt het minder

Bacon-ei-crossants

Bacon & ei croissants

4 plakken bacon (dikgesneden), boter, 3 eieren (middelgroot), 2 eetlepels melk, 2 croissants, snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Gevulde paprika met varkensvleesreepjes en rijst

400 g varkensvleesreepjes, 4 rode paprika's, 150 g rijst (gele), 1 dl bouillon (groentenbouillon), 50 g rozijnen, 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst), 1

oosterse sate van varkenshaas

Oosterse saté van varkenshaas

500 g varkenshaas (in blokjes van 1½ cm),  2 eetlepels uien (gefruite gedroogde uitjes), 7 eetlepels ketjap manis, 3 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel