Bereiding
- Wrijf de speklapjes in met sambal en roerbakolie, leg ze op een schaal en laat ze tenminste 10 minuten afgedekt liggen.
- Snijd de ananas in plakken, schil ze en verwijder de harde kern. Snijd de ananas in blokjes. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
- Bak de speklapjes (zonder extra vet) op de skottlebraai of in een paëllapan op het vuur in 6-10 minuten krokant bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
- Schuif het vlees na ± 5 minuten opzij, schep de ananas en bosui door het bakvet en bak dit even mee. Schep de koriander door de ananas met bosui en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Leg de speklapjes op vier borden en schep de ananas met bosui erover.
Lekker met sperziebonensalade.
Tip
Schep met de ananas en bosui ook wat repen rode paprika en/of plakjes wortel door het bakvet.
Wist u dat…
Skottelbraai is Zuid-Afrikaans: een schotel om in te braden. Meestal wordt deze op houtskool of gas aangesloten. Aangezien het buiten gebruikt wordt en je in de schotel gewoon kunt bakken/braden is het ideaal voor lekkere gerechten die je liever in huis niet maakt, zoals bakharing en andere bereidingen met veel aroma! Maar eigenlijk kan je er alles in klaar maken, het is een beetje zoals bbq, maar dan op een plaat of in een schotel.
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
4 speklappen (á 100 g)
2 theelepels sambal badjak
2 eetlepels roerbakolie
1 kleine ananas
6 bosuitjes
2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
snufje zout
snufje zwarte peper (versgemalen)
skottelbraai of paëllapan
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: