Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Captains diner

4 schouderkarbonades, 100 g gehakt (gekruid), 1 beschuit, 100 g spekblokjes, 1 pot kapucijners, 1 grote ui (in ringen gesneden), 25 g boter, kerriepoeder, uien

Mediterrane gehaktballetjes

Mediterrane gehaktballetjes

400 g half-om-halfgehakt
, 4 theelepels kappertjes (20 g)
, 4 tomaten (zongedroogde, op olie)
, 2 eetlepels olijven (groene)
, 2 stuks ansjovisfilet
, 1 ei
, snufje

Gegrilde leverspiesen

400 g varkenslever (in dikke plakken), 3 dl melk, 3 uien (in 8 parten), 12 blaadjes salie (verse), 12 plakjes ontbijtspek (gehalveerd)

Italiaans gevulde paprika met gehakt

500 g varkensgehakt, 4 groene paprika's, snufje zout, 45 g boter (koude), 2 uien (fijngehakt)

Gehaktspiesen

Gehaktspiesen

500 g half-om-halfgehakt, 1 rode paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel shoarmakruiden, 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt), 12

Roergebakken varkenshaas met groenten en cashewnoten

500 g varkenshaas (in dunne plakken), 2 eetlepels olie, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 200 g peultjes, 150 g cashewnoten, 2 rode paprika's (in reepjes), 150 g

Beenham met honing

Beenham met honing

1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing

Schouderkarbonade met rode bietjes

De varkenskarbonade bakken op matig vuur met de boter en olie. Na 2 tot 3 minuten de karbonade keren met vleestang verder kleuren in weer 2 tot 3 minuten en vuur laag

Crêpes Provençaal

16 plakjes ontbijtspek, 300 g varkensgehakt, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 2 tomaten, 80 g bloem, 2 eieren, 3 dl melk, boter, 1 dl zure room, 100 g gemengde salade,

Ribkarbonades in zure roommarinade

4 ribkarbonades (125 g stuk), ½ theelepel worcestershiresaus, 1 sjalotje (fijngesnipperd), snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel paprikapoeder, 1¼ dl zure