Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Borrelribjes

Borrelribjes

36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm), 4 eetlepels tomatenketchup, 1 dl citroensap, 3 eetlepel sambal (brandla), 75 g bruine basterdsuiker en 75 g bruine

Franse schouderrollade met dragonjus

1 rollade (schouder, á 750 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 dl fond (vlees), 1 eetlepel azijn (dragon), ½ theelepel suiker, 2 eetlepels dragon (verse

Rollade met kidneybonensalade en paddestoelen

750 g doorregen varkensrollade (ca. Ø12 cm), 4 eetlepels balsamicoazijn, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels sesamzaad, 2 eetlepel ketjap manis, 250 g paddestoelen (bos), 1

Stoofpotje met salie en cider

4 varkenslappen (doorregen), 2 appels (geschild en in schijfjes), 1 eetlepel bloem, snufje zout, 50 g boter, 1 eetlepel kerriepo, ½ eetlepel salie (gedroogde), 3 dl

Erwtensoep

1 hamschijf, 3 spareribs, 1 rookworst, 1 laurierblaadje, ½ eetlepel peperkorrels, 2 bouillonblokjes, 1 kleine knolselderij, 2 grote aardappels, 1 prei, 1 blik doperwten

Rookworst met mosterdmayonaise

1 rookworst, 6 eetlepels mayonaise (knoflook), 1 eetlepel mosterd (grove), 2 eetlepels uitjes (gebakken, kant & klaar)

Buikspek uit de oven of van de barbecue

Verwarm de oven of BBQ (indirecte methode) voor op 180 C. Leg het stuk vlees, met de vette kant boven, op een rek op een bakplaat in de oven. Op de BBQ gebruik je een

Jachtschotel varkensnek

Jachtschotel van varkensnek (procureur)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak een puree van de aardappelen met de melk en de boter. Schep de blokjes appel hierdoorheen. Bak in 50 gram boter de uien aan. Voeg

Oosterse varkensreepjes met ananas

400 g varkensvleesreepjes
, 2 eetlepels koriander (verse), 1 blikje ananasstukjes, 3 eetlepels roerbakolie
, 2-3 theelepels sambal badjak
, 400 g roerbakgroenten

Gegrilde lamsburger met kerrie

4 lamsburgers, 1 sjalotje, ½ komkommer, 2 limoenen, 3 eetlepels olie, ½ eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 1 teentje knoflook, 1 theelepel