Bereiding
- Meng de vleesreepjes met de gyroskruiden en laat het een half uurtje marineren.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en reepjes
- Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in dunne reepjes
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Laat een wok goed heet worden. Schenk er 3 eetl. olie in en laat ook deze heet worden. Roerbak het gyrosvlees 3 minuten op hoog vuur.
- Neem het vlees uit de pan. Voeg nog een scheutje olie aan de pan toe en roerbak de paprikareepjes 4 minuten op hoog vuur
- Voeg de courgette en tomaat toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg het vlees en de olijven toe en laat het geheel door en door warm worden. Serveer het vlees met de warme pitabroodjes en tzatzikisaus
Wist u dat…
het vet in varkensvlees gemiddeld voor ruim 60% bestaat uit de gezonde onverzadigde vetzuren?
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkensvleesreepjes
- tzatzikisaus (kant en klaar)
- 1 groene paprika
- olijfolie
- 1 courgette
- 8 pitabroodjes
- 2 vleestomaten
- 100 g olijven (gemengd, zonder pit)
- 1 eetlepel Gyroskruiden
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: