Bereiding
- Roer in een kom de sjalot, knoflook, honing, citroenrasp, citroensap, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een marinade.
- Bestrijk de speklappen met marinade en laat deze 1½ uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de hete grillpan licht in met ½ eetlepel olijfolie. Dep de speklapjes droog met keukenpapier en grill deze aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.
Lekker met pasta en doperwten met worteltjes.
4 personen
105 minuten
Ingrediënten
- 4 speklappen (á 125 g)
- snufje peper (versgemalen)
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels citroensap
- 3½ eetlepel olijfolie
- 1 theelepel honing
- 1 sjalotje (fijngesnipperd)
- snufje zout
- Grillpan
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: