Bereiding
- Roer in een kom de sjalot, gembersiroop, kerriepoeder, citroensap, olijfolie, zout en peper tot een marinade. Bestrijk de speklapjes met marinade en laat deze 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Zet het schaaltje met gemarineerde speklapjes op tafel met andere schaaltjes vlees.
- Verhit een gourmetpannetje met anti-aanbaklaag op het gourmetbrandertje en laat het speklapje in ca. 5 minuten aan beide zijden goudgeel bakken.
- Leg het speklapje op een bord.
Lekker met bami met groenten.
- 4 personen
- 140 minuten
Ingrediënten
4 speklappen (¼ cm dikte en ca. 7 cm lang)
1 eetlepel gembersiroop
1 sjalotje (fijngesnipperd)
2 eetlepels kerriepoeder
snufje peper (versgemalen)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepel citroensap
snufje zout
gourmetstel
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: