Bereiding
- Verhit de olie in een hapjespan (of wok) en fruit hierin de ui, knoflook en rozemarijn één minuut zodat ze net niet bruin kleuren. Voeg de krieltjes toe en roerbak deze zes minuten mee.
- Schep de prei, wortel en paprika door de krieltjes en roerbak deze nog zo’n drie minuten mee.
- Voeg dan de verse roomkaas met kruiden en rookworst toe en roerbak deze nog eens twee minuten mee.
- Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel het gerecht over vier warme borden.
Lekker met dikke sneden volkoren brood en kruidenboter.
- 3 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 rode ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel rozemarijn
700 g krielaardappels (voorgekookt)
1 stengel prei (dikke, in dunne ringen)
200 g wortels (in plakjes)
1 rode paprika (in blokjes)
50 g roomkaas (verse, met kruiden)
1 rookworst (à 250 gram, in plakjes)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: