Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit in een koekenpan 1½ eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika toe en fruit deze ca. 5 minuten mee.
- Vet de cakevorm in met een ½ eetlepel olie. Kneed in een kom het gehakt met het ei, het paneermeel, de rode pesto en het groentemengsel door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190°C.
- Neem het Italiaans gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood in plakken.
Lekker met macaroni en tomatensalade met olijven.
- 4 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 rode paprika (in blokjes)
½ ei (losgeklopt)
40 g paneermeel
3 eetlepels pesto (rode)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 cakevorm van ca. 20 cm lang