Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Fricandeau met een kaneel-appelvulling

750 g varkensfricandeau, 1 appel (in kleine blokjes), 1 eetlepel kaneel, ½ dl appelsap, snufje zout, 50 g boter, 30 g rozijnen, keukengaren

Crêpes Provençaal

16 plakjes ontbijtspek, 300 g varkensgehakt, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 2 tomaten, 80 g bloem, 2 eieren, 3 dl melk, boter, 1 dl zure room, 100 g gemengde salade,

Italiaans gevulde paprika met gehakt

500 g varkensgehakt, 4 groene paprika's, snufje zout, 45 g boter (koude), 2 uien (fijngehakt)

geroosterd varkensribstuk

Geroosterd varkensribstuk (côte de porc)

Wil je een keer wat anders dan een standaard gebakken karbonaadje? Rooster dan een mooi ribstuk. Een groot, stoer deel dat bestaat uit meerdere karbonaadjes die nog niet

Mediterrane saucijsjes met olijvensalsa

Mediterrane saucijsjes met olijvensalsa

4 saucijsjes, 1 vleestomaat (in blokjes), 75 g zwarte olijven (in vieren), 2 eetlepels kappertjes, 100 g feta (in blokjes), 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 eetlepels

Filetlapjes met sinaasappel

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk),  25 g boter, 1 eetlepel marmelade (sinaasappelmarmelade), snufje peper (versgemalen), snufje zout, 1 sinaasappel, 1 dl sinaasappelsap

Broodje warme beenham

Broodje warme beenham

4 plakken beenham (iets dikker gesneden, ca. 100 g samen), 1 vleestomaat, 25 g sla (gemengde), 25 g kruidenboter en 4 broodjes (focaccia (voorgebakken).

Beenham met honing

Beenham met honing

1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing

Franse varkenslappen met champignons en spekjes

500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), 3 eetlepels olijfolie, 100 g spekblokjes,  3 uien (fijngehakt), 2 teentjes knoflook (geperst), 125 g champignons (in plakjes),

Taartje van saucijsjes

Taartje van saucijsjes

6 saucijsjes, 1 rode ui
, 2 teentjes knoflook
, 8 eetlepels chilisaus (zoete)
, 1 dl dubbeldrank
, 1 theelepel sambal
, 1 eetlepel citroensap
, 3 eetlepels olie
, snufje