Bereiding
- Snijd de varkenshaasjes in de lengte doormidden.
- Besmeer ze met pesto, bestrooi ze met zout en peper en omwikkel de varkenshaasjes met rauwe ham.
- Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de wijn, de bouillonblokjes, de rest van de pesto en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook.
- Kook het vervolgens zachtjes door.
- Leg de varkenshaasjes in de stoommand en stoom ze in 8-10 minuten gaar en rosé.
Lekker met worteltjes met doperwtjes en gebakken ronde aardappeltjes.
Tip
Voor een heerlijke, slanke saus: breng het vocht met de groenten aan de kook in een apart pannetje en pureer het. Voeg nog 1 theelepel pesto toe. Bind het met wat allesbinder.
4 personen
17 minuten
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 4 theelepels pesto (vers of uit een potje)
- 4 plakjes rauwe ham
- snufje zeezout
- snufje peper (versgemalen)
- 1 liter water
- 1 glas witte wijn (2 dl)
- 2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond)
- 2 eetlepels soepgroenten (boeren)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: